Hlavní obsah

Slavný skokan Nykänen sedí za pokus o vraždu

HELSINKY

Někdejší slavný skokan na lyžích Matti Nykänen je ve vězení kvůli pokusu o vraždu. Čtyřnásobný olympijský vítěz se pohádal se svým známým, vytáhl na něj nůž a bodl ho. Policie zadržela jednačtyřicetiletého Fina i jeho manželku. Oběť leží s těžkými zraněními v nemocnici, její život však podle policie není ohrožen.

Článek

Kdysi populární "Létající Fin" se podle finských médií dostal do sporu se svým devětapadesátiletým známým v úterý v letním bytě v Tottijärvi, který patří rodině Nykänenovy manželky. Oba podezřelí byli při činu opilí a hrozí jim až devět let vězení.

"Nykänen je hlavním podezřelým a jeho žena Mervi Tapolaová je podezřelá, že mu pomáhala," uvedl hlavní inspektor Pasi Nieminen. "Oběť není bezprostředně ohrožena na životě, ale její bodné rány jsou velmi vážné," dodal.

Nykänen získal první ze čtyř titulů mistra světa už v osmnácti letech. V poslední době se často objevoval na stránkách bulváru díky svému divokému životu: chtěl být striptérem, zastřelit se a také s nožem v ruce napadl svou ženu. Za to dostal letos v březnu podmínku na čtyři měsíce.

Reklama