Hlavní obsah

Maier se pečlivě připravuje na olympiádu

VÍDEŇ

Obhájit celkové prvenství ve Světovém poháru, uspět na mistrovství světa 2005 v Bormiu, ale hlavně o rok později triumfovat na olympiádě v Turíně a pak ještě v příští sezóně zazářit na dalším mistrovství světa. S takovými plány na nejbližší tři sezóny vystoupil rakouský fenomén zasněžených svahů Hermann Maier.

Foto: ČTK

Hermann Maier má ještě velké plány

Článek

Třebaže mu v roce 2001 hrozil po havárii na motocyklu nucený odchod do sportovního důchodu, zdařil se mu velký comeback a dnes už jednatřicetiletý lyžař plánuje ještě větší budoucnost. "Tři sezóny mám ještě určitě před sebou, ale možná pak znovu prodloužím," prohlásil dnes ve Vídni 'Herminator' při podpisu sponzorské smlouvy.

Dva roky před turínskými soutěžemi jej prý už zachvátila olympijská horečka. "Kvůli svému zranění jsem byl na olympiádě jen jednou, druhá účast je mým velkým cílem. Olympiáda je pro sportovce ta největší událost," řekl Maier, ozdobený hustým plnovousem. Velkou výzvou je dosáhnout 50 vítězství ve SP

Nejbližší metou je pro něj ale zisk padesátého vítězství v SP. K tomu mu chybějí ještě tři triumfy. Vyrovnal by se tím neméně slavnému Albertu Tombovi, který je zatím druhý v historickém pořadí za bezkonkurenčním Ingemarem Stenmarkem ze Švédska, jenž vyhrál 86 závodů.

"Už jen ta padesátka je velká výzva," řekl Maier, kterého prý případné neúspěchy nemohou rozházet, protože ve své situaci se může lyžováním už jenom bavit. "Všeho jsem dosáhl, všechny sportovní cíle jsem si splnil. Už jde jen o zábavu, to na tom bude to pěkné," těšil se Maier.

Na sezonu se připravoval na Novém Zélandu, kde se zaměřil především na své oblíbené rychlostní disciplíny super-G a sjezd. Obří slalom podle svých slov zanedbával. "Jaká bude náplň sezony, se teprve uvidí," řekl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články