Hlavní obsah

Neumannová chce od svazu příspět na servismana

PRAHA

Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová stále nemá podepsanou reprezentační smlouvu. Vedení lyžařského svazu minulý týden uvolnilo po mimořádném zasedání výkonného výboru běžkyni požadované reklamní plochy na kombinéze, ale ještě hledá cestu, jak se podílet na zahraničním servismanovi, jehož chce čtyřnásobná olympijská medailistka využívat.

Foto: internet

Kateřina Neumannová

Článek

Většina reprezentantů má smlouvu se svazem od konce června, měsíce, v kterém se na konferenci vyměnilo vedení svazu a Romana Kumpošta vystřídal v čele hnutí bývalý dálkový běžec Aleš Vaněk. Neumannová s Kumpoštovým odvoláním vyslovila ostrý nesouhlas.

Nepodepsání smlouvy by s novým vedením teoreticky nemuselo mít nic společného, protože kontrakty údajně připravoval ještě Josef Jindra, člen bývalého vedení svazu a manažer Neumannové.

Pro Neumannovou výjimky

Předseda svazu Vaněk i manažer běžeckého úseku Čestmír Skrbek doufali, že se s elitní běžkyní na podmínkách dohodnou. "Čím dřív, tím líp. S Katkou jsem mluvil v pondělí a věřím, že najdeme cestu k tomu, aby se tohle už uzavřelo," řekl Vaněk ČTK. "Je to o penězích, nejde o sport. Od manažera je to napínání, ale věřím, že k podpisu dojde, i když velký prostor není," řekl Skrbek.

Většina reprezentace by měla mít na kombinézách padesát procent místa pro vlastní sponzory. Neumannová měla ale vyšší požadavky, které před týdnem vedení svazu schválilo. "Kateřině jsme reklamní plochy uvolnili," řekl Vaněk. "Domluvili jsme se i s novým hlavním partnerem svazu a ten souhlasil, že jako jediná nebude muset mít na čepici jeho logo," uvedl Vaněk.

Ještě přispět na servismana

Přesto ještě nejsou pod dohodou podpisy. Běžkyně si sehnala zahraničního servismana a přeje si, aby na jeho financování participoval svaz. "O tom jsme od začátku nevěděli a doufám, že už to vázne jenom na tom. Hledáme cestu, jak to vyřešit," řekl Vaněk a nechtěl v jednání s Neumannovou hledat senzaci. Vyjádření jednatřicetileté Neumannové se ČTK nepodařilo získat.

Běžkyně neměla uzavřenou smlouvu, a proto si musela v letní přípravě část nákladů hradit sama. "Členy realizačního týmu, kteří mají smlouvu, jsme platili a ona tady peníze má, jak bylo schváleno," uvedl Skrbek, že finance lyžařce běžecký úsek vyplatí, hned jak bude kontrakt podepsán.

Svaz by chtěl problém vyřešit příští týden, kdy jsou na pořadu zasedání běžeckého úseku a výkonného výboru.

Reklama