Hlavní obsah

Dopingový hříšník Mühlegg ukončil kariéru

MADRID

Německý běžec na lyžích Johann Mühlegg, který oblékal dres španělské reprezentace, se rozhodl po vypršení dopingového distancu ukončit aktivní kariéru. Podle informací španělského listu Marca se německý rodák vzdal plánů na návrat, jeho jednání o zařazení zpět do španělského reprezentačního týmu prý totiž ztroskotala.

Foto: www.segundosfuera.com

Johann Mühlegg

Článek

Rozhodnutí slavného lyžaře skončit potvrdil i jeho bratr a manažer Martin Mühlegg. "Johann se rozhodně už nikdy nepostaví na start žádného závodu Světového poháru. Nemá to v plánu," řekl agentuře SID. "Bude si běhat pro radost a možná se ještě objeví v nějakém dálkovém běhu pro veřejnost. Ale jeho vrcholová kariéra je u konce," dodal.

Mühleggovi 24. února vypršel dvouletý trest za doping na olympijských hrách v Salt Lake City, hned poté začal běžec jednat se španělskými funkcionáři. Ti ale jeho zařazení do týmu podmiňovali společnou přípravou s ostatními, což se Mühleggovi příliš nezamlouvalo. Proti jeho návratu se navíc postavili ostatní španělští lyžaři.

Třiatřicetiletý běžec měl v Salt Lake City pozitivní test na EPO a po dlouhých tahanicích kvůli tomu přišel o všechny tři zlaté medaile, které na olympiádě získal. Mühlegg neprošel testem po vítězném závodu na 50 km a o prvenství přišel okamžitě. Letos v únoru mu potom MOV odebral i medaile, které získal dříve na třicetikilometrové trati a v kombinaci.

Podle bratra se nyní kontroverzí běžec vrhne na podnikání v oblasti marketingu. "Je z něj světoobčan. Žije převážně ve Španělsku, ale často cestuje po světě," přiblížil Mühleggův program jeho manažer. O víkendu se čerstvý sportovní důchodce objeví na knižním veletrhu ve Frankfurtu. Bude tam podepisovat svou knihu, příznačně nazvanou 'Sám proti všem'.

Reklama