Hlavní obsah

Neumannová bude řešit lyžařský problém s Buzkovou

PRAHA

Až k ministryni žene Kateřina Neumannová lyžařský problém. Svaz nechce ustoupit jejím požadavkům, vztah je vyostřený. Běžkyně odmítá podepsat reprezentační smlouvu. Ve čtvrtek se vydá za Petrou Buzkovou, ministryní školství, mládeže a tělovýchovy.

Foto: archiv

Kateřina Neumannová

Článek

Činovníci nehodlají lyžařské hvězdě nechat víc volných reklamních ploch na jejím závodním oblečení, čímž si běžkyně chce zajistit prostředky na švédského servismana, který jí má výrazně pomoci. Vedení svazu se svým šéfem Alešem Vaňkem se po středečním zasedání výkonného výboru přesto vyjádřilo, že běžkyni nabízí nejlepší možný kontrakt.

Reklamní prostor na kombinéze 300 cm čtverečních zůstane rozdělen na půl, mezi svazové partnery a sponzory závodnice. Tak je to i u dalších běžců. Není v tom posun, reagovala podle ČTK Neumanová i její manažer Josef Jindra.

"Svaz jí uvolnil marketingově zajímavá místa, třeba čepici," upozorňoval na dřívější ústupek mluvčí svazu Tomáš Čáslavský. Peníze na servismana, zhruba 30 000 eur na zimu, běžkyně nedostane. "Museli bychom brát jiným," pokračoval Čáslavský.

Buzková Právu potvrdila, že s Neumannovou už jednala. Hodlá se co nejdříve sejít i se zástupci svazu. Zatím nechce poskytovat informace. "Předpokládám, že paní ministryně má jiné starosti. Tohle se musí řešit na půdě svazu," podotkl Čáslavský.

Zmínila i konec kariéry

Podle jednoho z manažerů Neumannové Jana Dvořáčka dojde k dalšímu kontaktu lyžařky s ministryní dnes. "Snažím se v závěru kariéry přípravu vylepšit, co nejvíc to jde," citovala ČTK Neumannovou, jež nepochybuje, že servismana potřebuje.

I alternativu konce kariéry ve svých jednatřiceti zmínila. "Kdyby mělo docházet k nepříjemnostem, tak radši s lyžováním skončím," pronesla, ale ujistila, že to nechce. "Trénuji, abych závodila, ne abych skončila," řekla, leč s manažerem netajila obavy z případného zákazu startu.

Jindra dále uvedl, že by běžkyně souhlasila se smlouvou, kterou má sjezdařka Záhrobská či akrobat Valenta. Ten získal prominentní dohodu poté, co v roce 2002 vyhrál OH. Plochy pro své sponzory mají volné i sjezdaři s tím, že jejich disciplíny jsou finančně náročné a svaz pro ně těžko sháněl peníze.

Reklama