Hlavní obsah

Neumannová: Pomohli sponzoři, už jsem v klidu

PRAHA

Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová získala prostředky na špičkového servismana, který jí má pomáhat v následující sezóně, a brzy podepíše i smlouvu se svazem. "Svaz neustoupil, ale pomohli sponzoři. Prý je to už nebavilo sledovat," vysvětlila Neumannová Právu, odkud peníze (asi 30 tisíc eur na sezónu) přijdou.

Foto: internet

Kateřině Neumannové pomůžou sponzoři.

Článek

Svaz vám nechtěl ustoupit ohledně vašich požadavků na zimu včetně zaplacení švédského servismana. I proto jste se vydala až na ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy? Jak se situace vyvinula?

Proti středě se věci pohnuly. Nezměnilo se sice stanovisko a chování svazu, ale sami od sebe pomohli sponzoři. Pan Bělohlav v Metrostavu, který mi pomáhá už léta, mi řekl, že už ho to nebaví sledovat a že pomůže. Nezávisle na něm to samé udělal i pan Janů ze Setuzy. Oba slíbili navýšit dosavadní smlouvu bez nároku na to, že jim z mé strany bude zajištěno více reklamy.

Takže zásah ministerstva už jste ani nepotřebovala...

Od pana náměstka Hrdého mám příslib, že v návaznosti na resort armády, pod který jako členka Dukly spadám, zkusí vést jednání, která by mi pomohla.

Jednala jste i s ministryní Buzkovou?

Byla zaneprázdněná, ale nechala se o schůzce informovat.

Myslela jste, že by vskutku státní orgán přímo zasahoval do dění v některém ze sportovních svazů, které proti něčemu takovému před lety vydatně brojily?

To bych si netroufala myslet. Osobou paní Buzkové se o to sami na ministerstvu začali zajímat, chtěli informovat. Nechtěla jsem vyvíjet tlak.

Myslíte, že teď už není opravdu žádný problém?

Mám pocit, že problém vyřešíme ze zdrojů od sponzorů a s pomocí ministerstva. Už jsem v klidu, ale myslím si, že moji partneři suplují funkci svazu. Měli by se tam zamyslet, jestli jsou skutečně těmi na pravém místě. Ale neberte to jako můj boj s novým vedením svazu. Nešlo mi o nic jiného než o stoprocentní zajištění přípravy.

Co teď čekáte od svazu? Kdy podepíšete smlouvu?

Ze svazu se mnou navíc nekomunikují, takže nevím, co přesně bude dál. I výsledky středečního výkonného výboru jsem se dozvěděla až od novinářů. Netuším, kdy to podepíšu. Odjíždím do Ramsau na soustředění, zatím si vše platím sama.

Svaz se vyjádřil, že vám to doplatí, až podepíšete smlouvu.

Snad ano.

Smlouva, kterou svaz nabízel, byla podle všeho lepší než ty minulé. Kromě poloviny místa na kombinéze vám nechal pro vaše využití prostor na čepici. Jak to, že vám to přesto nestačilo?

Souhlasím, že smlouva je lepší než ty minulé, ale situace je pro mě nová. Letos poprvé absolvuji celou přípravu s Luckou i babičkou, servismana potřebuji a na pokrytí to nestačilo. Když jsem se obrátila na minulého předsedu Romana Kumpošta, měla jsem pocit, že se snaží problémy vždy vyřešit bez ohledu na smlouvy. Teď nikoli.

Nebylo to také tím, že váš manažer Josef Jindra byl ve vedení, které se v létě zcela obměnilo?

Pravda, měla jsem větší zastání.

Spadl vám teď kámen ze srdce?

Pro mě to bylo hodně nechutné, nepříjemné, že se to tak medializovalo. Jsem samozřejmě ráda, ale nemůžu říct, že bych z toho byla nějak nervózní a že by teď ze mě něco spadlo. Jen jsem si stála za svojí pravdou.

Co vás čeká teď? Zima se blíží...

V Ramsau budu na dalším třítýdenním soustředění. Pak odjedu do Skandinávie a tam budu až do prvního "svěťáku".

To vše s malou Luckou?

Ano.

Stále vše zvládáte bez větších problémů?

Jde to velmi dobře. Až na to, že včera Lucka padla hlavou na topení, ale dobře to skončilo.

Reklama

Související témata: