Hlavní obsah

Smlouvu Neumannové zbývá jen dopilovat

BRNO

Kateřina Neumannová už řeší pouze některé drobné detaily v posledních dnech tolik diskutované smlouvě s českým lyžařským svazem. Krize už se zdá být zažehnána a nejúspěšnější česká lyžařka je připravena smlouvu podepsat. Čtyřnásobná olympijská medailistka to potvrdila během pondělní návštěvy veletrhu Invex v Brně.

Foto: Archiv

Kateřina Neumannová

Článek

S lyžařským svazem se Neumannová o podobě smlouvy dohaduje skoro půl roku. Situace byla natolik vyhrocená, že běžkyně požádala o pomoc ministryni školství, mládeže a tělovýchovy Petru Buzkovou.

Manažeři Neumannové se s vedením běžeckého úseku a poté se zástupci svazu mimo jiné přeli o reklamní prostory na kombinéze a čepici k prezentaci osobních sponzorů. Dalším sporným bodem bylo zajištění švédského servismana Ulfa Olssona.

Náklady svaz, mzdu lyžařka

Minulý týden se podařilo dojít k dohodě; náklady na servismana uhradí lyžařský svaz a mzdu ve výši 25 tisíc eur za sezónu zaplatí sponzoři Neumannové. "Už se jedná pouze o technickou otázku a vyřešení některých detailů. V návrhu smlouvy jsou ještě nějaké drobné nesrovnalosti, ale pevně věřím, že zásadní problémy se podařilo díky mým sponzorům vyřešit," uvedla Neumannová.

Kdy smlouvu podepíše, si zatím běžkyně netroufla odhadnout. "Myslím si, že před mým odjezdem za přípravou do Skandinávie bude všechno vyřešené," uvedla Neumannová. Ve čtvrtek se má podle mluvčího svazu Tomáš Čáslavského sejít šéf lyžařů Aleš Vaněk s manažerem Neumannové Josefem Jindrou.

Trénink v Rakousku

V úterý odjede nejlepší česká běžkyně za tréninkem na ledovec Dachstein. "Skončila jsem přípravu na suchu, nyní budu hodně lyžovat a běhání bude pouze doplněk. Doufám, že nám bude přát počasí, protože tam někdy bývá koncem října už dost ošklivě," řekla Neumannová, která na Dachsteinu zůstane oproti jiným letům o týden déle.

O stejnou dobu méně stráví v přípravě ve Skandinávii. "Tři týdny přípravy ve Švédsku byly vždycky hodně dlouhé, takže letos bude situace z tohoto pohledu lepší," dodala.

Reklama