Hlavní obsah

Svaz doufá, že Neumannová ve čtvrtek podepíše

PRAHA

Běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová bude od čtvrtka opět reprezentantkou. Věří v to alespoň lyžařský svaz v čele s předsedou Alešem Vaňkem. Zástupci Neumannové dospěli téměř k dohodě se svazem a podle Vaňka by mohlo ve čtvrtek dojít k podpisu reprezentační smlouvy. Podle manažera Neumannové Josefa Jindry tento týden k podpisu ale nedojde.

Foto: archiv

Kateřina Neumannová

Článek

"Pevně věřím, že už nic nestojí v cestě podpisu smlouvy," řekl Vaněk na setkání s novináři. Neumannová před odjezdem na soustředění do rakouského Ramsau prohlásila, že už řeší pouze drobné detaily dlouho diskutované reprezentační smlouvy. "Určité korekce asi budou, ale určitě dospějeme k souladu," uvedl Vaněk před schůzkou s Jindrou, který má za běžkyni podpisové právo.

Manažer Neumannové řekl, že svazový návrh zpracovávají právníci. Na čtvrtečním jednání s Vaňkem proto půjde o dolaďování drobností. "Takže si nemyslím, že to bude ve čtvrtek. Ještě bude nějaký čas trvat, aby se vyprecizovaly všechny detaily," řekl Jindra ČTK. "Když bude Vaněk s úpravami souhlasit, pošlu konečné znění Kateřině, která to definitivně schválí," doplnil.

Ve smlouvě by vítězka jedenácti závodů Světového poháru měla mít pro své sponzory reklamní plochu na čepici a padesát procent z 300 cm čtverečních na kombinéze. Servismana Ulfa Olssona svaz zahrne do realizačního týmu a bude mu hradit cestovní výlohy na závody. Švédovu mzdu ve výši 25 tisíc eur za sezonu zaplatí sponzoři Neumannové. "Ústupky jsme udělali ohromné. Je to nárůst minimálně o sto procent oproti minulým rokům," řekl Vaněk.

Pomoci se servismanem byl připraven i svaz

Situaci pomohli vyřešit dva osobní partneři jednatřicetileté Neumannové, kteří chtěli rychle spor ukončit a nabídli se, že bez nároku na reklamu náklady na servismana zaplatí. "Jsme rádi, že pomohli situaci vyřešit, ale i nový hlavní partner svazu byl případně připraven Neumannové pomoci," tvrdil dnes Vaněk.

Spor řešil běžecký úsek a vedení svazu přes pět měsíců. Běžkyně dokonce požádala o pomoc ministryni školství, mládeže a tělovýchovy Petru Buzkovou. "Prezentované rozpory v procesu přípravy smlouvy považujeme za politováníhodné nedorozumění v souvislosti s problémy při komunikaci mezi svazem a manažerem Neumannové," uvedl Vaněk v oficiální tiskové zprávě.

Vaňka mrzelo, že Neumannová neprezentovala svůj záměr angažovat zahraničního servismana v květnu. "Mohla se rezerva na něj zahrnout do rozpočtu a lépe by se to teď řešilo," řekl.

Reklama