Hlavní obsah

Čtvrtým semifinalistou je tým Pardubic

ZNOJMO

Až po tuhém boji zvítězili hokejisté Pardubic v šestém čtvrtfinálovém utkání ve Znojmě 2:1 a celou sérii vyhráli 4:2 na zápasy. V semifinále se suverén základní části střetne s Třincem, druhou dvojici tvoří pražské týmy Slavia a Sparta.

Článek

O výsledku dnes rozhodly dvě chyby obránců Znojma, které byly Pardubicemi potrestaly. V závěru sice Znojmo snížilo a vystupňovalo tlak, ale skóre už nezměnilo.

Orli se pokusili zopakovat taktiku i výkon z předchozích dvou zápasů na vlastním ledě, kdy dokázali zvítězit. Získat potřebnou převahu se jim ale v první třetině nepodařilo.

Pardubičtí hokejisté se nenechali zaskočit, pozorněji bránili a nedali soupeři prostor ke střelbě v bezprostřední blízkosti branky. Taktika obou týmů se změnila v čekání na chybu protivníka.

S nabídkou přispěchali Orli už v osmé minutě

V tu chvíli totiž přestáli přesilovku po zbytečném vyloučení Havíře. Těsně před Havířovým návratem z trestné lavice otáleli domácí obránci Toman s Němečkem s odpálením puku, který vybojoval Čáslava, přes Kropáče se kotouč dostal k Mikeskovi a jeho střela po ledě tečovaná Altrichterem skončila v brance.

Úspěch hokejisty Pardubic povzbudil, rychlejším pohybem přehrávali soupeře a dostávali se do brankových příležitostí, které s vypětím sil likvidoval pozorný Altrichter. Znojmo se sice snažilo, ale neúprosně bojující Pardubice dokonale bránily už od středního pásma.

Také druhý gól do sítě Znojma padl po chybě obránců

Nepřesnou rozehrávku Křetínského s Němečkem zachytil Michal Sýkora a z bleskového protiútoku skóroval ve 27. minutě Kolář.

Znojmo se jen s obtížemi vzpamatovávalo z otřesu, neboť chytře hrající Pardubice mu nedávaly naději na zvrat. Těsně před koncem druhé třetiny zbytečně fauloval Kropáč, který ještě srazil brankáře Altrichtera, jenž jel při signalizované výhodě na střídačku. Za dva prohřešky dostal pardubický útočník dva dvouminutové tresty a třináct sekund před koncem třetiny překonal brankáře Svobodu střelou po ledě od modré čáry obránce Snopek.

Zápas dostal znovu náboj. V početní výhodě Orli hned v úvodu třetí třetiny soupeře zatlačili před branku, ale výsledkem byla pouze nastřelená tyčka.

Pardubice se v poslední třetině zaměřily hlavně na bránění hubeného náskoku a v důležitých momentech je podržel brankář Svoboda. Z ojedinělých protiútoků se hosté dostávali do slibných šancí, z nichž největší měl osm minut před koncem Lubina, ale netrefil z úhlu opuštěnou branku.

Čtyřicet sekund před koncem ještě domácí vyzkoušeli hru bez brankáře, ale ani v power play se jim už nepodařilo vyrovnat.

ZNOJMO vs PARDUBICE 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
1. třetina
05:15ZnojmoHavíř (2 min - hra vysokou holí)
07:16PardubiceMikeska (Kropáč, Zábranský)0:1
2. třetina
20:45Pardubice2 min - příliš mnoho hráčů na ledě
26:23PardubiceKolář (Průcha, M. Sýkora)0:2
29:00ZnojmoUram (2 min - hra vysokou holí)
31:59ZnojmoSnopek (2 min - hákování)
39:02PardubiceKropáč (2+2 min - hrubost a napadení brankáře)
39:47ZnojmoSnopek (Toman)1:2
3. třetina
43:42ZnojmoToman (2 min)
Ostatní statistiky
4Vyloučení3
1Využití0
Rozhodčí: Rejthar, Kolísek - Pešek, Bláha. Diváci: 5500.
Sestavy
Znojmo:
Altrichter - Benák, Havíř, Snopek, Toman, Křetínský, Němeček - Pucher, Haman, Uram - Melenovský Vorel, M. Procházka - Erat, Plášek, Barus - Mikulík, Petr Kumstát, P. Kaňkovský
Pardubice:
A. Svoboda - M. Sýkora, Mudroch, Čáslava, Pácal, Zábranský, Duben - Kudrna, Blažek, Lubina - P. Sýkora, Divíšek, Pospíšil - Kropáč, Mikeska, Janecký - Kolář, Koukal, Průcha
Další utkání
Vítkovice vs Třinec2:6

Reklama

Související témata: