Hlavní obsah

Vítková, Tomešová, Šlesingr a Moravec pojedou na MS mixy

RUHPOLDING

Čtveřici Veronika Vítková, Barbora Tomešová, Ondřej Moravec a Michal Šlesingr pošlou trenéři Ondřej Rybář a Jindřich Šikola do čtvrteční smíšené štafety, zahajovacího závodu mistrovství světa v biatlonu v německém v Ruhpoldingu. Triumf v nové olympijské disciplíně obhajují Norové, Češi by rádi navázali na překvapivé druhé místo ze Světového poháru v Hochfilzenu.

Foto: Petr Horník, Právo

Česká biatlonistka Veronika Vítková

Článek

"Postavili jsme, myslíme, tu nejlepší sestavu, jakou jsme mohli," shodli se kouč žen Šikola a mužů Rybář před závodem na 2x6 a 2x7,5 km. "Dobrým výsledkem by bylo osmé místo. Myslím, že každý by to bral," řekl Šlesingr.

Zejména tým žen prochází očistcem. V úterý se se zvýšenou teplotou vrátila z Ruhpoldingu domů Lea Johanidesová, kvůli nemoci na světový šampionát vůbec neodcestovala nemocná Gabriela Soukalová. A byla to právě Soukalová, na jejíž štafetovou výkonnost se dosud trenéři mohli spolehnout. Ve čtvrtek ji nahradí Tomešová. "Je to pro mě šance, na závod se moc těším," řekla odhodlaně pětadvacetiletá závodnice z Jablonce nad Nisou.

První úsek je ve smíšených štafetách i štafetách žen doménou Vítkové, která od onemocnění zánětem mozkových blan v roce 2009 zažívá nejlepší sezonu. "Cítím, že se mi vrací někdejší výkonnost, s nejlepšími už dokážu držet tempo po celou délku závodu," konstatovala rodačka z Jilemnice. "V tréninku jsme hodně pracovali na síle. Věřím, že ji na těžkém sněhu a zdejších náročných tratích uplatním," dodala osmá žena z vytrvalostního závodu mistrovství světa 2011. "Když budu dobře střílet, mohu se prosadit v jakémkoli závodě."

Moravec prokazoval po Novém roce stabilní výkonnost a pravidelně bodoval. "Tratě v Ruhpoldingu mi sedí a věřím, že v závodech to bude vidět," řekl.

Závod smíšených štafet odstartuje v 15:30 a provázet ho bude teplé počasí. Ve středu bylo v Ruhpoldingu, kam se vrcholná biatlonová akce vrátila po dlouhých šestnácti letech a počtvrté v historii, 14 stupňů.

Reklama