Hlavní obsah

Kresta kraloval zasněžené Šumavě

KLATOVY

Roman Kresta s Milošem Hůlkou zvládli nejlépe nástrahy Mogul Šumava Rallye a s Peugeotem 206 WRC tak vyhráli první domácí podnik mistrovství ČR v rallye, který byl zároveň i součástí ME.

Foto: ČTK/Petr Eret

Peugeot 206 WRC, jehož posádku tvoří Roman Kresta a Miloš Hůlka.

Článek

Sobotní část soutěže ovlivnilo počasí

Sníh přinutil pořadatele tři rychlostní zkoušky zrušit a některé další zkrátit, případně trať posolit či posypat štěrkem.

"Na sníh a led jsme byli připravení, ale chápu pořadatele, většina posádek by asi s povrchem měla problémy. Z vítězství mám upřímnou radost, protože to byla dost náročné. Od začátku jsme ale jeli uvolněně, vůz fungoval perfektně," liboval si v cíli Roman Kresta.

Jeho největší soupeř Václav Pech s Fordem Focus RS WRC letošní produkce (stojí cca 25 mil. korun) vyhrál v sobotu dvě rychlostní zkoušky ze šesti, které nebyly zrušeny.

"Byli jsme na mokro i sníh připraveni, ale zvolené obutí pak nebylo dobré na jiný povrch, na který pořadatelé soutěž pustili. Tentokrát vlastně štěstí nepřálo připraveným," konstatoval úřadující mistr republiky.

Člověk se pořád učí

Dvěma nejlepším dlouho šlapal na paty Jan Kopecký s tovární Škodou Octavií. "V předposlední rychlostní zkoušce jsme měli defekt pravého předního kola. Asi po třech kilometrech jsem najížděl do pravé zatáčky, ale do následující levé už jsem se nevešel a skončil v nízké betonové zítce. Naštěstí to lehce odnesl jen spodek vozu. Musím se zkrátka pořád učit," řekl.

V sobotu jeli výborně oba jezdci OMV Teamu. Trojan s octavií i Trněný s toyotou se vešli do první pětice hned za Hrdinku se Subaru Impreza WRC. Naopak Vojtěch s toyotou v závěru soutěže havaroval. Ve skupině A byl nejlepší zkušený Tuček s Mitsubishi Lancer a ženám vládla Trojanová s Renaultem Clio.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články