Hlavní obsah

Skokané byli na středním můstku v Lahti až předposlední

LAHTI

Českým skokanům na lyžích vůbec nevyšel závod družstev na Světovém poháru v Lahti, kde na středním můstku obsadili až předposlední, deváté místo. Nejlepší byli stejně jako před týdnem na mistrovství světa v letech Rakušané.

Foto: Martin Malý

Jan Matura

Článek

Češi nepostoupili ani do druhého kola, od elitní osmičky je dělilo 5,4 bodu. Nepomohlo jim ani 91 metrů Romana Koudelky. Jakub Janda skočil 86 metrů, Lukáš Hlava o tři méně a Jan Matura 78,5 metru.

Rakušané se v pátém týmovém závodu sezony radovali podruhé z vítězství, vybojovali ho ve stejném složení jako na šampionátu v letech - Thomas Morgenstern, Martin Koch, Andreas Kofler a Gregor Schlierenzauer. Druzí skončili s velkým odstupem Němci, třetí byli Poláci.

Původně se mělo dnes skákat na velkém můstku, ale kvůli větru jury rozhodla o přeložení na střední můstek. O jeho nový rekord se postaral Slovinec Jurij Tepeš, který výkonem 101 metrů vylepšil dosavadní maximum Fina Janneho Ahonena o 2,5 metru.

V neděli by se na střením můstku v Lahti měl uskutečnit individuální závod.

Závod SP ve skocích na lyžích v Lahti:
Družstva:
1. Rakousko (Morgenstern, Schlierenzauer, Koch, Kofler) 892,1 b., 2. Německo (Wank, Mechler, Freund, Freitag) 878,1, 3. Polsko (Kot, Muranka, Zniszczol, Stoch) 877,5, 4. Norsko 850,2, 5. Slovinsko 829,3, 6. Japonsko 809,1, ...9. ČR (Koudelka, Hlava, Matura, Janda) 396,2.

Reklama