Hlavní obsah

Také Nývltová pojede finále světového poháru běžců na lyžích

Oslo/Praha

Česká lyžařka Eva Nývltová si zajistila start ve finále světového poháru běžců na lyžích. Dnes vyjela čtyři body na klasické třicítce na norském Holmenkollenu za 26. místo a zůstává celkově 48.

Foto: SL ČR

Eva Nývltová

Článek

Vyhrála Norka Björgenová, která si tak zajistila celkové prvenství v distančních závodech a míří za ziskem třetího křišťálového globu.

„Bylo to těžký, nadřela jsem se, ale jsem moc spokojená," řekla Nývltová. „Podmínky byly velmi těžké, stejně jako u kluků včera. Dvakrát jsem měnila lyže, ale jely mi výborně. Akorát zase trochu cítím šlachu v chodidle, kterou jsem měla na podzim natrženou."

Nývltová vyrazila až ze zadnějších pozic, dvě přední skupiny ji brzy zmizely. „Držela jsem tempo s holkami okolo sebe. Jen při každém průjezdu stadiónem jsem se dívala na výsledkovou tabuli, zda nejsou Rusky, ohrožující mě v celkovém pořadí, do sedmého místa. Pak jsem se uklidnila. Hlídala jsem si postup do finále. A ty body jsou navíc," dodala.

Nývltová pojede švédské finále pouze spolu s Jakšem. Jako jediná žena také zůstala na severu s mužským realizačním týmem. „To víte, že bych přivítala servismana jenom sama pro sebe. Ale pánové se o mě starají výborně, vládne tu dobrá atmosféra. A všichni se na finále moc těšíme."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články