Hlavní obsah

Hvězdný Northug předčasně končí, skolila ho nemoc

Norský běžec na lyžích Petter Northug přijde kvůli nemoci také o závěr sezony, která vyvrcholí v tomto týdnu ve Falunu. Žaludeční potíže ho už připravily o šanci bojovat o Světový pohár i o triumf ve slavném Vasově běhu a stále není fit, proto vynechá i závěrečné čtyři závody Světového poháru.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Nor Petter Northug přišel o šanci bojovat o Světový pohár.

Článek

Northuga skolila viróza na konci února, v předstihu se proto mohl radovat z obhajoby křišťálového glóbu švýcarský rival Dario Cologna. O víkendu hvězdný Nor přišel také o druhé místo ve Světovém poháru, protože ho předstihl Kanaďan Devon Kershaw.

Trenér norské reprezentace Trond Nystad oznámil, že Northug kvůli nemoci stále není schopen pořádně trénovat, proto neabsolvuje zbývající závody. Seriál má na programu ještě středeční sprint ve Stockholmu, pak se běžci přesunou k finále do Falunu.

Dvojnásobný olympijský vítěz a sedminásobný mistr světa Northug letos dosáhne na nejhorší umístění v konečném pořadí SP od roku 2008. Před třemi lety a loni byl šestadvacetiletý Northug druhý, v roce 2010 seriál ovládl.

Zdravotní trable mu ukončily sezonu předčasně stejně jako nejlepšímu českému běžci Lukáši Bauerovi, který třetí týden léčí únavovou zlomeninu paty.

Reklama