Hlavní obsah

Domácí šampionát sjezdařů teplé počasí neohrozí

Špindlerův Mlýn

Teplé počasí by nemělo ohrozit mistrovství České republiky ve sjezdovém lyžování, které se od čtvrtka do neděle koná ve Špindlerově Mlýně. Pořadatelé mají sněhu dostatek, počasí ale bude nejspíš mít vliv na kvalitu podkladu. I proto organizátoři počítají s tím, že závody se pojedou brzy ráno. Na startu bude celá špička kromě Ondřeje Banka a Šárky Záhrobské.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ondřej Bank

Článek

"Úprava tratí proběhne dneska. Tam, kde je méně sněhu, nahrneme. Pokud počasí vydrží takhle, tak nebude problém. Začali bychom ale možná dříve, aby vydržel podklad po ránu zmrzlý, o náhradním programu rozhodně neuvažujeme," prohlásil na dnešní tiskové konferenci za organizátory Aleš Krýzl. "Mělo by to všechno klapnout. Předpověď počasí na konec tohoto týdne je nejlepší," věřil.

Jubilejní dvacáté mistrovství republiky se bude muset obejít bez bývalé mistryně světa ve slalomu Záhrobské, která ukončila sezonu a nyní hledá nového trenéra místo Pavla Šťastného. Na šampionátu ale nestartuje pravidelně. Chybět bude také Bank, jenž závodil na konci loňského roku, ale pak se rozhodl sezonu ukončit a doléčit loňské vážné zdravotní problémy.

Favority tak budou zejména nejlepší sjezdař sezony Kryštof Krýzl, jeho kolega Filip Trejbal a do boje o medaile bude chtít zasáhnout také Martin Vráblík, který má lehké zdravotní problémy a bude bojovat o setrvání v reprezentačním týmu. Přihlášen je i talentovaný Slovák Adam Žampa. Mezi ženami je víc adeptek na stupně vítězů - Kateřina Pauláthová, Eva Kurfürstová, Michaela Smutná, Martina Dubovská či Valentina Volopichová.

Šampionát začne ve čtvrtek závodem v super-G a superkombinaci, v pátek je na programu obří slalom žen, v sobotu na stejné trati pojedou muži a v neděli MČR zakončí slalomy obou kategorií.

Reklama

Související témata: