Hlavní obsah

Největší zážitek? Jízda na okruhu, těší se na novou mašinu biatlonista Soukup

V zimě se prohání po biatlonových tratích, v létě osedlá silnou motorku. Bronzový medailista z vytrvalostního závodu na mistrovství světa v Ruhpoldingu Jaroslav Soukup už se těší, až inovuje vybavení své garáže. Takový je jeden z jeho plánů na krátkou pauzu před startem přípravy na novou sezónu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Biatlonista Jaroslav Soukup

Článek

Na co se po sezóně nejvíc těšíte?

Hlavně na volno, na přítelkyni a psa.

Jakého psa máte?

Maďarského ohaře. Má rodokmen, chodíme s ním i na cvičák, ale spíš proto, že ho nechceme mít neposlušného, na výstavy s ním zatím nemíříme, spíš je to náš miláček.

Prý si chcete koupit i novou motorku, to je vaše vášeň?

Spíš relax. Úplně pomalu mě jezdit nebaví, ale nepřeháním to.

Kolik jste z motorky zatím vytáhl nejvíc?

Normálně asi 140. Ale byl jsem i na okruhu v Brně, protože bratránek dělá u yamahy, tam jsem si dvakrát vyzkoušel i silnější stroj. S ním jsem jel i 240, to byl zážitek.

Vyrazíte přes léto na motorku i s kolegy z reprezentačního výběru?

Už to plánujeme dlouho, ale ještě nám to nevyšlo. Motorku má i Zdeněk Vítek a trenér Ondra Rybář, zatím jsme se byli projet jen po okolí.

Pak už vám začne příprava na novou sezónu s vrcholem v podobě mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Je právě skončený ročník pro vás velkým povzbuzením?

Určitě, rád bych jezdil příští sezónu stabilně do třicítky a občas byl v desítce.

Není to příliš skromné na bronzového medailistu z mistrovství světa? Co napodobit Michala Šlesingra a skončit v elitní desítce i celkově?

Stabilně do desítky jezdí jen úplná špička, každému někdy odejde forma. Teď jsem byl snad čtyřikrát v desítce, bylo by super to zopakovat. Běžeckou formu si chci udržet, jen se musím naučit ještě líp střílet.

Trenér Rybář o vás prohlásil, že občas umíte být v přípravě příliš pohodlný. Budete teď trénovat ještě tvrději, když jste viděl, že ta dřina má smysl?

Tvrdě dřeme pár let, teď se to ukázalo. Spousta lidí občas potřebuje postrčit, když se jim nechce. Tréninky jsou dost náročný, někdy si člověk odpočine. Ale to, že se letos dařilo, mi určitě psychicky může.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články