Hlavní obsah

Záhrobská loví trenéra v cizině, s médii či svazem nekomunikuje

Praha

Doma nejede, o české mistrovství ve Špindlerově Mlýně se lyžařská světová exšampiónka Šárka Záhrobská opět nezajímá. Po mizerné zimě hledá trenéra, nástupce Pavla Šťastného. „Ihned po finále Světového poháru rozpustila tým, z českých zdrojů vybírat nebude, něco bych o tom věděl, logicky tak přijde někdo z ciziny," říká šéf svazového sjezdařského úseku Miroslav Jarouš.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lyžařka Šárka Záhrobská

Článek

Záhrobská s médii nemluví, už ani na internet nespisuje sporé poznámky. „Smutná kapitola. S jejím otcem to dříve bylo komplikované, ale aspoň nějak komunikace probíhala. Teď nijak, jen výjimečně s dosavadním trenérem Šťastným, jinak o jejím programu a záměrech nevíme nic. Závodníky neomezujeme, vděku od Záhrobské jsme se za to nedočkali. Její nekomunikativnost nás mrzí," tvrdí Jarouš.

Sjezdaře úsek k účasti na „republice" nenutí, v jiných disciplínách je to běžný – smluvní či morální – závazek k resortním centrům, jež lyžaře platí. „Morálka se těžko vymáhá, na resortu bude hodnocena podle výsledků, ty mohou mít vliv na finanční zařazení," pokračuje Jarouš.

Jménem spojujícím všechny tři předešlé sezóny naplněné propadem je lyžařčin partner Strach, kterého kdysi přivedl do týmu otec Záhrobský, místo něhož se pak začala lyžařka trénovat sama, aby na to v poslední sezóně přizvala Šťastného. A zažila nejhorší zimu.

Návrat otce, s nímž se dramaticky rozešla? Vyloučen. „Spolupracuje se středočeskými lyžaři, má tam na starosti děti, nikam se nehrne," podotýká Jarouš.

Z předních domácích lyžařů na Natland Group mistrovství ČR jinak nemá chybět nikdo. „Začínáme ve čtvrtek super-G, kvůli teplu plán neměníme," říká šéf organizátorů Aleš Krýzl.

Reklama