Hlavní obsah

Po pitce v Soči skončil i šéftrenér švýcarských lyžařek

Po trenérovi rychlostních disciplín Stefanu Abplanalpovi skončil u švýcarské lyžařské reprezentace i šéftrenér žen Mauro Pini. Jedním z důvodů je nechvalně známá pitka během Světového poháru v Soči.

Článek

Sedmačtyřicetiletý Pini odešel po dvou sezonách oficiálně na vlastní žádost. "Vzhledem k okolnostem nejsem ve stavu pokračovat ve své práci," uvedl dnes Pini.

Šéftrenér se dostal s Abplanalpem do konfliktu na únorových závodech SP v Soči, po nichž byl trenér rychlostních disciplín propuštěn. V dějišti příštích zimních olympijských her se údajně zúčastnil bujaré pitky a své povinnosti podle Piniho neporušil poprvé.

Abplanalp to však popřel a tvrdil, že důvodem vyhazovu jsou pouze osobní spory s Pinim. Na stranu odvolaného kouče se podle agentury SID postavila většina lyžařek.

"Rádi bychom byli spolupracovali s Maurem Pinim minimálně až do příštích olympijských her. On se ale na konci sezony a po mnohých rozhovorech rozhodl skončit. Jeho odchodu litujeme," uvedli představitelé švýcarského svazu. Ženský tým v uplynulé sezoně neměl očekávané výsledky, ovšem několik jeho hvězd chybělo kvůli zranění.

Reklama

Související témata: