Hlavní obsah

Mísečky nejsou Holmenkollen. Běžce čeká pravý Hančův memoriál

Horní Mísečky

Do Krkonoš se vrátila zima. Ideální sněhové podmínky – žádné jarní paprsky – čekají na skoro dvě stovky účastníků mistrovských maratonů v běhu na lyžích na Horních Mísečkách, jinak také tradičního Hančova memoriálu.

Foto: SL ČR

V závodu bude k vidění i Jiří Magál.

Článek

Na nedělní 50 km volně se očekává souboj Jiří Magál – Aleš Razým. Na ženské třicítce nepřekvapí obhajoba Ivany Janečkové. Start je v 9 hodin, junioři jedou 30 km, juniorky 15 km.

„V týdnu jsem odpočíval při práci na zahradě a na lyže se postavil znovu až v pátek, takže jsem trochu rozlámaný," říkal zkušený Magál z Dukly Liberec, minulou neděli třetí na mistrovské patnáctce.

Po zrušení mistrovského závodu šampionátu armád v Pokljuce už závodil poslední týdny jen doma. „Doufám, že zakončím dobře sezonu. Že se pojede dobře tak, abych někde nerupnul. Předpokládám, že nejvíc to bude s Alešem (Razýmem). Záleží, jaké se pojede tempo, počítal bych ještě asi s Ondrou Horynou," dodává. „Mísečky nejsou Holmes. Jen mírné sjezdy a mírné nahoru."

Magál se těší, jak napíše tečku letošní zimy. „Na lyže se znovu podívám až někde v červenci, jestli pojedeme do tunelu. V mým věku už se opravdu těším na volno," říká za dva týdny 35letý český reprezentant.

Na startu chybí Lukáš Bauer, který už ukončil sezonu vinou únavové zlomeniny patní kosti. Martina Jakše skolila viróza. Nejistý je také start Evy Nývltové.

Lyžařský víkend tady začal už v pátek finále Bohemia tour.

Reklama