Hlavní obsah

Slovenská lyžařka Zuzulová se provdala za svého servismana

Bratislava

Přední světová lyžařka Veronika Zuzulová dnes vyměnila závodní kombinézu za svatební šaty. Sedmadvacetiletá slovenská slalomářka se v Bratislavě provdala za svého kondičního trenéra a servismana Francouze Romaina Veleze.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Slovenská lyžařka Veronika Zuzulová

Článek

Privátní církevní obřad v katedrále svatého Martina v centru slovenské metropole si nenechaly ujít desítky pozvaných hostů. Nevěstu v bílých šatech se závojem dovedl k oltáři kostela, který byl v minulosti korunovačním stánkem uherských králů, její otec Timotej.

Čtvrtá nejlepší slalomářka uplynulé sezony, jež stále čeká na první velké vítězství v kariéře, se v dalších závodech objeví pod jménem Velez-Zuzulová. Manžela poznala před dvěma roky, odkdy jsou spolu nejen v lyžařském týmu, ale i v soukromém životě.

Oba zatím řeč svého partnera neovládají. "Bereme to spontánně, ale více-méně máme takovou svojí řeč, mix všech tří jazyků - slovenštiny, francouzštiny a angličtiny - dokupy," řekla lyžařka. Dodala, že o svatební cestě ani místě společného bydliště ještě nehovořili. Po obřadu si oba odnesli loutkové postavičky vyobrazující svého partnera.

Závěr uplynulé sezony provázely pře mezi týmem slalomářky a národním lyžařským svazem. Důvodem byl odvod části sponzorských příjmů Zuzulové z reklamy na závodní kombinéze. Dostala také lukrativní nabídku reprezentovat Rusko, slovenské úřady jí ale souhlas odmítly udělit.

Vzhledem k sňatku s Velezem Zuzulová patrně získá i francouzské občanství. Po svatebním obřadu však řekla, že bude nadále reprezentovat Slovensko.

Reklama