Hlavní obsah

Zlatá lyže: sníh bude

BRNO

Přestože pětikilometrový okruh v Novém Městě na Moravě je v současné době téměř bez sněhu, organizátoři slibují, že se závody Světového poháru v běhu na lyžích na Vysočině 18. a 19. ledna stoprocentně uskuteční.

Foto: ČTK

Podle pořadatelů bude v Novém Městě na Moravě sněhu dost a závody SP se uskuteční.

Článek

"Momentálně se dá sice lyžovat pouze v areálu stadiónu, avšak předpověď počasí je příznivá. Má mrznout i po neděli, a tak budeme moci na trať navézt technický sníh, jehož máme dostatek. Bude to sice stát hodně práce i peněz, avšak příští čtvrtek bude určitě okruh v perfetním stavu," je si jist předseda organizačního výboru Petr Honzl.

Chystá se i Kateřina Neumannová

Závodů na 15 km mužů a 10 km žen volnou technikou i obou štafet by se měla zúčastnit kompletní světová špička. "Přihlášky zaslaly všechny lyžařské velmoci v čele s Norskem, Švédskem, Itálií, Ruskem či Francií. Jen potvrzení účasti od Němců ještě nemáme na stole. Snad se ale včas ozvou," doufá ředitel závodu Ladislav Slonek.

Do Nového Města na Moravě dorazí i donedávna naše nejlepší běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová, která se chystá na mateřské povinnosti. Na Vysočině bude působit v roli spolukomentátorky České televize.

Reklama