Hlavní obsah

Masáže a tejpy léčily Kožíškovy bolavé nohy z kopců

Liberec

Na běhu samé jedničky, jen ta škola to kazí... Člen běžecké reprezentace Dušan Kožíšek si dal zajímavý double v podobě dvou extrémních trailových běhů. A vždy z toho vyšlo slušné 11. místo. Jako člen štafety Vlčí kožich při Adrenalin Cupu na Lysé hoře a o den později už sám za sebe při Salomon Trail Running Cupu na Ještědu.

Foto: Svaz lyžařů ČR

Dušan Kožíšek

Článek

„Běželo se mi dobře, ale tři dny potom jsem nemohl chodit. Nohy dostaly zabrat, pomohly až masáže a tejpy," říká 29letý na lyžích spíš sprinter, který vyrazil s černou čelenkou s lebkami, v jaké kdysi získal dvě zlaté olympijské medaile kanoista Martin Doktor.

Jenže teď v Beskydech zdolával Kožíšek asi 16 km v čase 1:23:19 Lysou horu a poté šplhal a střemhlav padal dolů z Ještědu na trati 11,5 km za 50:30.

Lepší trénovat s lidmi

„Snažím se vybírat běhy nebo bikové závody, jak to vyjde. S tím číslem a lidmi okolo se přece jen víc zmáčknete a má to lepší atmosféru, než trénovat někde sám," vypráví o motivaci. Na Adrenalin Cupu už byl popáté, počtvrté běžel, jednou jel na biku (a dvakrát - byť lehce - spadl).

Tentokrát měl šestnáctý čas mezi vrchařskými specialisty, jimž kraloval Robert Krupička (1:09,56). V týmu ho doplnili paraglider Donat Klaus, biker Tomáš Vokrouhlík a vodák Jaroslav Volf. Na Ještědu vládl Radek Groh (44:23), který nadělil téměř dvě minuty i stříbrnému z trailového mistrovství světa Petru Pechkovi. Taková tu byla konkurence.

Kožíšek přijel rovnou z prvního pobytu na lyžích na Dachsteinu, kde trávil týden po dvou hodinách denně na sněhu. A cestou stihl ještě zkoušku z kriminologie na policejní akademii v Praze. Ta jediná mu z náročného programu nevyšla... „Nedal jsem tomu tolik, musím se příště líp připravit," nesmutní však.

Reklama