Hlavní obsah

Šárko, bojuj, vzkazují Záhrobské hvězdy i fanoušci

Praha

Svůj nejtěžší boj v těchto dnech svádí Šárka Záhrobská. Bývalá mistryně světa ve slalomu leží v nemocnici se zatím neupřesněným nálezem na mozku a čeká na neurologickou diagnózu. Okamžitě se jí dostalo tisíce podpůrných zpráv od fanoušků i sportovních hvězd.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lyžařka Šárka Záhrobská

Článek

Slalomářka už je při vědomí a s lékaři komunikuje, zároveň si pročítá i vyjádření podpory. „Šárko, zvládneš to!!! Držím palce Šárce Záhrobské, aby byla ok," uvedl na své internetové stránce například tenista Tomáš Berdych.Podporu lyžařce vyjádřil i badmintonista a vlajkonoš české výpravy pro Londýn Petr Koukal, jenž zvládl boj s rakovinou. Na oficiální stránce Záhrobské na Facebooku přibývaly vzkazy téměř každou minutu.

"Šárko drž se!!! Bojuj!!! Klidně už nikdy nezávoď, nevyhrávej, ale tenhle boj dotáhni do vítězného konce!!! Jsme s tebou! Máš na to! My ti věříme! A fandíme ti víc než kdykoliv jindy!!!," zní jeden z řady vzkazů v diskusních příspěvcích na portálu Sport.cz.

Reakcí a ohlasů je celá řada, lyžařce dělají radost

„Reakcí a ohlasů je celá řada, Šárce je tlumočíme. Jsou osobní a často i emotivní, proto nechci jmenovat, od koho jsou, protože ti lidé to nedělají proto, aby byli vidět. Každopádně Šárce dělají radost a moc za ně děkuje," uvedl mediální zástupce lyžařky Karel Tejkal.

Záhrobská byla kvůli vážným zdravotním problémům odvezena záchrannou službou do nemocnice, kde byla uvedena do umělého spánku. Od minulého pátku do středy večer ležela ve Vinohradské nemocnici, poté byla podle serveru tn.cz převezena do Fakultní nemocnice na Karlově náměstí.

Nyní čeká na výsledky řady vyšetření. „Finalizuje se její neurologická diagnóza a budou se vybírat způsoby a formy řešení jejích zdravotních problémů," uvedl Tejkal. Možností příčin potíží Záhrobské je hned několik, od cysty až po tu nejzávažnější: nádor na mozku.

Lyžařčin tým zatím žádná soustředění neruší

Záhrobská po dvou sezónách, kdy se výsledkově propadala, letos zahájila spolupráci s rakouským trenérem Klausem Mayrhoferem. Bohužel hned na začátku přípravy přišla závažná komplikace. Její tým se ale nevzdává ani varianty, že by přípravu obnovila a stihla celou příští sezónu. „Žádná soustředění nerušíme. Ale až s ohledem na úspěšnost léčby bude zřejmé, kdy Šárka opět začne sportovat a kdy obnoví přípravu," dodává Tejkal.

Před rokem si zdravotními potížemi prošel i nejlepší český sjezdař Ondřej Bank, který si přivezl z Thajska záhadný virus a v nemocnicích proležel přes tři týdny.

Reklama