Hlavní obsah

VIDEO: Freestylová snowboardová reprezentace zahájila přípravu na ZOH v Soči

Přemysl Vida, KV

Letní přípravu na nadcházející sezónu, ve které se rozjede naplno kolotoč nominačních závodů světového poháru na ZOH v Soči, začali naši freestylisté suchým soustředěním v mosteckém areálu Jumpark.

Foto: Přemysl Vida

Kateřina Vojáčková

Článek
Fotogalerie

Freestylová snowboardová reprezentace zahájila přípravu na OH

Jako doma tam byl Jan Nečas, který zde v rámci svého campu piloval s Martinem Mikyskou a Katkou Vojáčkovou hlavně nové triky. Následovalo soustředění na italském ledovci Schnalstal, kde se k tréninku připojil Petr Horák, Dušan Kříž, Diana Augustinová, Jakub Král a Miky Pajer.

V průběhu soustřední na ledovci vzniklo také nové prezentační video Martina Mikysky. Jak je spokojený s letní přípravou a jaké má plány do budoucna? „Začala v Jumparku, potom jsme se přesunuli na snowboardový camp v italském Val Senales, kde jsme se první týden letních prázdnin společně s Danem Paulíčkem, Romanem Dlauhým a Dušanem Křižem věnovali camperům," vypráví v rozhovoru na webu czech-ski.com.

Po skončení kempu tam ještě týden zůstal a trénoval se svým trenérem Přemkem Vidou v téměř dokonale připraveném snowparku. „Skoky byly ideální na zkoušení nových triků, a tak se nám podařilo obohatit můj trikový repertoár například o double backflip," dodává.

Nyní se věnuje hlavně suché přípravě v Praze pod vedením kondičního trenéra Petra Brabce a v Jumparku v Mostě, kde zkouší triky do molitanové jámy. „Ještě mě také čeká čtrnáct dní na švýcarském ledovci v Saas Fee, kde bych si chtěl vyzkoušet co nejvíce nových triků a potom mířím do Francie do Hossegoru surfovat," plánuje Martin Mikyska.

Mikyska, Nečas a Vojáčková už tento týden zamíří na další tréninkový blok do švýcarského Saas-Fee. Lucie Zábranská se jako každý rok usadila na léto v Les2Alpes. Dušan Kříž a Petr Horák se vydali trénovat do USA, kde by měli čtyři týdny jezdit na Mt. Hoodu v jednom z nejlepších parků, který se teď v Americe nachází. Ke klukům se přidá i Šárka Pančochová, která se tu rozjezdí před prvním světovým pohárem na Novém Zélandu, kam se koncem srpna chystá s Martinem Černíkem bojovat o první body v U-rampě.

Reklama