Hlavní obsah

Němec oslavil dcerku sedmdesátým triumfem ve světovém poháru

Český tým travních lyžařů má za sebou parádní představení na světovém poháru na olympijských tratích v San Sicariu. Jan Němec vyhrál obří slalom a zapsal si sedmdesáté vítězství, o den později byl ještě druhý v superG. S náskokem 105 bodů před svým přemožitelem Italem Frauem jasně kráčí za jedenáctým křišťálovým globem.

Článek

Dvakrát se na podium nejlepších nedaleko Turína probil i Martin Štěpánek. A jednou si bronzový stupeň vítězů – poprvé mezi dospělými - užila královna nedávného juniorského šampionátu Adéla Kettnerová, byla třetí v superG. Ještě čtvrtá a pátá dojela mladá Magdalena Kotyzová v obřím slalomu. Solidní šesté a osmé místo si veze Lukáš Kolouch.

Zato legendární 48letá rakouská šampionka Ingrid Hirschoferová měla na tvrdém svahu těžký pád, zlomila si ruku, nohu a vytloukla zuby... „Je to kouzelný svah, hrbatý a bez trávy, podklad tvoří klouzavé kamínky štěrkopísku," vykládal Martin Štěpánek, který se po roce vrátil na stupně. „Pro mě ale ideální, mám kvalitní materiál a tvrdší a extrémní svahy mi zkrátka vyhovují."

Němec výhrou přivítal na světě šestidenní dcerku Barborku a celá karavana travních lyžařů mu mocně aplaudovala. „Nádherně jsem si to užil," říkal. „Vyšlo to super, i když těsně. Byl to pomalý, ale těžký závod. Nenechali nás moc rozjet, bylo to fyzicky hodně náročné na zatáčení, technikům se jelo dobře. O den později jsem udělal dvě chybičky, Frau to napálil a jel výborně, to je zase jeho typ trati."

Němec jezdí celou sezonu s přetrženým vazem v koleni s ortézou. „Koleno drží, zaklepu to.  Teď se rozjedu na jeden závod do Zátiší na český pohár a pak valíme do Íránu," plánuje. Do konce léta zbývají ještě tři starty světového poháru v Dizínu ( 23.- 26. 8.) a finále v rakouském Rettenbachu (1.- 2. 9.).

Kompletní výsledky na www.fis-ski.com

Reklama