Hlavní obsah

Lyžařská sezóna začíná libereckou show už v září

Liberec

Akce s názvem Sport Street Liberec otevře v pátek 7. září bohatou lyžařskou sezónu... i když zatím bez sněhu. V areálu ve Vesci i v centru města se představí všechny hvězdy českého klasického lyžování i další liberečtí sportovci zvučných jmen.

Článek

„Chceme tak už teď pozvat diváky na špičkové sportovní akce. Ukázat jim nejlepší české lyžaře, kteří skvěle reprezentují zdejší Duklu i celé město," prohlásil Čestmír Skrbek, sportovní ředitel Úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů ČR.

Už v 10 hodin začne ve Vesci závod škol na koloběžkách a kolečkových lyžích. Jeho vítězové se pak objeví i v podvečerním programu na Soukenném náměstí u obchodního centra Ještěd. Tam se od 17 hodin ukáží kompletní reprezentační výběry od olympijských nadějí až po áčko na kolečkových lyžích, běžci i sdruženáři. „Lukáš Bauer kvůli tomu zrušil dovolenou," připomíná Skrbek trojnásobného olympijského medailistu.

Mezitím se představí významné liberecké akce nadcházející zimy – mistrovství světa juniorů v klasickém lyžování, Světový pohár v běhu na lyžích i mistrovství světa v letech na lyžích v Harrachově 2014.

Show doplní souboj skokanů na lyžích s ligovými volejbalisty o překonání laťky skokem z místa, fotbalisté by měli ukázat mistrovský pohár. Autogramiádu podstoupí olympijští medailisté z Londýna, zahrají kapely. „Věřím, že si to lidi užijí a pak nám přijdou fandit i v zimě," dodává Skrbek.

Reklama