Hlavní obsah

VIDEO: Záhrobská poprvé po operaci hlavy lyžovala. Cítí se skvěle a těší se do Argentiny

Na nejlepší cestě se zdá být návrat Šárky Záhrobské do světa špičkového lyžování. Překonala závažné zdravotní problémy a ve čtvrtek se dokonce poprvé od operace nezhoubného nádoru na podvěsku mozkovém svezla na lyžích. I když zatím sjížděla jen umělý svah v kryté hale v německém Wittenburgu. První pocity však měla mistryně světa ve slalomu báječné.

Dojmy Šárky Záhrobské po návratu na sníhVideo: Facebook Šárky Záhrobské

 
Článek

Na svahu trénuje dvoufázově. Dopoledne i odpoledne zhruba po dvou hodinách. „První dojmy jsou výborné. Samozřejmě byla malá nervozita, protože jsem nevěděla, jak to půjde. Ale hned první jízdu jsem se cítila výborně. Pocity jsou skvělé jak ze mě, tak z týmu i materiálu," pochvalovala si na své facebookové stránce.

I když připustila, že k opravdovému lyžování na horách má trénink v hale docela daleko. „Srovnávat se to nedá. Tohle je taková nouzovka, s lyžováním to nemá zas tak moc společného. Sníh je velmi zvláštní. Vůbec by nedržel pohromadě, kdyby se neprolil vodou," popsala podmínky ve Wittenburgu.

Trénovat odletí do Argentiny

Nicméně vynucená pauza prý nebyla téměř znát. „Vůbec jsem necítila, že bych měla tak dlouhou pauzu. Přišlo mi to jako bych naposledy lyžovala tak před čtrnácti dny. Cítím se velmi hbitě a lehce. Co se týče kondice, tam je ale pauza znát, jsem dřív unavenější, nemůžu jezdit s takovou intenzitou," připustila.

Brzy si už si Šárka Záhrobská vyzkouší opravdovou sjezdovku, a to v dosti exotické destinaci. Blížící se podzim totiž už příští týden vymění za jaro v Argentině, kde se bude měsíc připravovat.

„Strašně se tam těším. Je to moje první soustředění na jižní polokouli. Je to velmi dobré řešení, protože tam jsou zimní podmínky, můžeme tam udělat spoustu práce," vyhlíží své první zaoceánské letní soustředění.

Sezónu by pak ráda zahájila už 10. listopadu v Levi. „Zatím nevidím žádný důvod, proč bych se tam neměla ukázat," dodala.

Reklama