Hlavní obsah

VIDEO: Steaky, gaučové a... lyže! Takhle Záhrobská trénuje v Ohňové zemi

Návrat Šárky Záhrobské do sportovního života po operaci nádoru na podvěsku mozkovém vkročil do druhé fáze. Sedmadvacetiletá lyžařka se vydala na tři týdny za sněhem do Argentiny, kde ji po několikaměsíční pauze čeká regulérní slalomářský trénink.

Šárka Záhrobská na soustředění v ArgentiněVideo: Facebook Šárky Záhrobské

 
Článek

Záhrobská se svým týmem usadila na nejjižnějším cípu Argentiny, na čarovném ostrově Ohňová země ve středisku nad městečkem Ushuaia, které bývá označováno za vůbec nejjižnější sídlo na planetě. První dojmy? „Je tady ohromný množství možností na trénink! A je tady spousta týmů, z Itálie, Francie, Španělska, Rakouska...," hlásila trojnásobná medailistka z mistrovství světa a držitelka olympijského bronzu z Vancouveru.

Nejúspěšnější česká sjezdařka se k tréninku vrátila před několika týdny a do Jižní Ameriky odlétala s vědomím, že si v zemi proslulé vynikajícím hovězím a „kovboji" z pamp - gauči, nebude moci „naložit", jak bývala zvyklá v minulých letech. „Trénink se nebude příliš lišit od normálu, ale určitě bude rozdíl v kvantitě," tušila už před odletem. První den na sněhu byl proto po náročné cestě aklimatizační. „Jezdíme volně, jsme tu první den, cesta byla náročná. Máme jen lehčí trénink, ale zítra jdeme do bran!" plánovala.

Prostředí Ohňové země Záhrobskou vzalo. „Výhoda, že je to nízko, není třeba náročných přesunů, začíná se už ve 150 metrech nad mořem. Úžasný je, že jsme třicet minut od oceánu, takže dopoledne jsme na horách a odpoledne se můžeme jít projít na pobřeží. Taky tady není tak velký časový posun, jako kdybychom třeba jeli na Nový Zéland," pochvalovala si.

Během soustředění bude Záhrobská po vážné zdravotní komplikaci pracovat na fyzičce i technice a čeká ji také testování nového vybavení, protože po minulé sezóně přešla od značky Head k Fischeru. „Už jsem nové lyže stihla vyzkoušet a přišly mi lepší, než ty předešlé. V Argentině už budeme zkoušet konkrétní páry lyží, boty a tak podobně," doplnila.

Reklama