Hlavní obsah

Snowboardový šampión White to pořádně přehnal. V opilosti způsobil evakuaci hotelu!

Nashville

Slavný americký snowboardista Shaun White má po řádění v opilosti potíže se zákonem. Kvůli dvojnásobnému olympijskému vítězi v neděli v noci evakuovali hotel v Nashvillu, poté byl White zatčen a obviněn z vandalismu a opilosti na veřejnosti. Soud má 10. října.

Foto: Sport.cz

Snowboardový olympijský šampión Shaun White na policejním snímku s monoklem pod okem, památkou na řádění v Nashvillu

Článek

Šestadvacetiletý White to přehnal s oslavou v hotelu Loews Vanderbilt, kde zhruba dvě hodiny po půlnoci spustil alarm a donutil k evakuaci všechny hosty. Navíc zničil hotelový telefon a dostal se do potyčky s mužem, který se ho snažil zadržet, aby neujel z hotelu taxíkem. Snowboardový šampión při strkanici neudržel stabilitu a pád na obličej odnesl "monoklem" pod levým okem.

Po ošetření v nemocnici byl White v pondělí zatčen, obviněn a ještě ten den propuštěn. Dnes se za své chování omluvil na Facebooku. "Slavil jsem šťastnou událost s přáteli a rodinou a nechal jsem se unést. Upřímně svého nevhodného chování lituju," uvedl.

White, jemuž dlouhé rezavé vlasy zajistily přezdívku "Létající rajče", je hvězdou snowboardingu a skateboardingu. Soutěž na U-rampě vyhrál na olympijských hrách v Turíně i Vancouveru, kromě toho má množství medailí ze zimních X Games, z nichž se od roku 2002 nikdy nevracel s prázdnou.

Reklama