Hlavní obsah

VIDEO: Hvězdné spojení. Rakouské sjezdaře požene vpřed song od legendární kapely Nazareth

Vídeň/Praha

V zemi našich jižních sousedů jsou považováni sportovní veřejností téměř za národní hrdiny, každý jejich závod je pečlivě sledován a výsledek analyzován. O kom je řeč? Přece o rakouském reprezentačním týmu ve sjezdovém lyžování. V letošní sezóně chtějí vyslanci alpské republiky ve Světovém poháru a především na domácím mistrovství světa ve Schladmingu kralovat a energii do žil jim má pomoci vlít také oficiální song týmu s titulem „God of the Mountain“, kterou rakouskému výběru nevěnoval nikdo menší než světově proslulá rocková kapela Nazareth.

Oficiální hymna týmu rakouských sjezdařů pro sezónu 2012/13

 
Článek

Projekt vznikl na základě dlouhodobých přátelských vztahů členů věhlasné skotské formace s Mathiasem Bertholdem, šéftrenérem mužského celku v alpském lyžování. Ve videoklipu se představují rakouské hvězdy Anna Fenningerová, Marlies Schildová, Elisabeth Görglová či Hannes Reichelt, záběry z bitev na zasněžených svazích podmalovává dunivý rock, řízný kytarový riff a nezaměnitelný vokál Dana McCaffertyho.

„Není prostor pro pochybnosti, není čas se bát," zazní ve skladbě a rakouští sjezdaři si dílko při jeho oficiální prezentaci tento týden ve Vídni pochvalovali. „Opravdu cool song," nechala se slyšet Görglová. „Členové kapely do něho perfektně přenesli všechno, co cítíme, tempo skladby úplně rozbuší srdce. Jako na sjezdovce. Napsali nám to přesně na tělo," ocenila nový příspěvek legendy hudebního nebe, která několikrát koncertovala i v Česku a u fanoušků bodovala s hity "Dream on", "Love Hurts" či "Miss Misery".

Reklama

Související témata:
Nazareth