Hlavní obsah

Petr Horák bodoval v závodu světového poháru, Katka Vojáčková zazářila na Pleasure Jamu

Úspěšný víkend mají za sebou naši freestylisti. Petr Horák obsadil 21. místo v závodu světového poháru v Antverpách. Katka Vojáčková získala 6. místo na prestižním O’Neill Pleasure Jamu.

Foto: Vojen Smíšek

Kateřina Vojáčková přebírá šek na 200 USD za první místo v páteční kvalifikaci

Článek
Fotogalerie

Katka Vojáčková v nabité konkurenci vyhrála v pátek kvalifikaci čtyřhvězdičkového závodu TTR O' Neill Pleasure Jam na ledovci Dachstein.

V sobotním finále, které bylo poznamenáno špatným počasím si Katka zopakovala svoji kvalifikační jízdu BS 360 na největším skoku a Backflip na spodním skoku a obsadila skvělé 6. místo. Překonala tak i jednu z favoritek a naši nejzkušenejší reprezentantku Šárku Pančochovou, která skončila až dvanáctá. " Bylo škoda, že na finále nevyšlo počasí, ale jsem ráda, že jsem svojí jízdu v rámci možnotí zvládla čistě - je to super start sezóny a už se nemůžu dočkat na soustředění do Colorada, kam odlétám příští týden," prozradila Katka po závodě.

Petr Horák narozdíl od Katky Vojáčkové zamířil o víkendu do belgických Antwerp, na první letošní závod světového poháru v Big Airu. Na startu se sešlo celkem 51 závodníků z více než 14 zemí, mezi kterými se Petr rozhodně neztratil. Více než desettisíc diváků mohlo vidět Petrův čistě odjetý switch doublcork 900 za který obsadil celkové 21.místo. " Mohlo to být mnohem lepší v prvním heatu by mi body bohatě stačily na postup do finále, kde už je to loterie. Mám v zásobě triky jako bs doublcork 1260 a je škoda, že jsem se tam nedostal," hodnotil po závodě Petr.

Reklama