Hlavní obsah

Albrecht se před třemi roky málem zabil, teď si při sjezdu v Lake Louise vážně poranil koleno

Lake Louise
Aktualizováno

Jeho šílený pád v roce 2009 obletěl svět. Tenkrát se Daniel Albrecht podruhé narodil, i když to odnesl těžkým zraněním hlavy a plic. Teď si švýcarský sjezdař přivodil další úraz. Při tréninku na sjezd Světového poháru v kanadském Lake Louise ošklivě spadl a těžce si poškodil koleno. Vrtulník ho musel převézt do nemocnice v Calgary.

Foto: Sport.cz

Švýcarský sjezdař Daniel Albrecht.

Článek

Strašidelný pád Daniela Albrechta v roce 2009.

Devětadvacetiletý mistr světa z kombinace z roku 2007 a vítěz čtyř závodů ve Světovém poháru má podle vyjádření národního lyžařského svazu komplexní zranění levého kolena. "Hlava ale nebyla poraněná, má jen několik menších modřin v obličeji. Komunikoval normálně," uvedli Švýcaři v prohlášení po počítačové tomografii celého těla.

Tři týdny v umělém spánku

V únoru 2009 Albrecht ležel tři týdny v umělém spánku s mozkolebečním traumatem a drobným krvácením z plic. To byl následek pádu při tréninku na obávaný sjezd v Kitzbühelu. Po zotavení se do Světového poháru vrátil v prosinci o rok později, od té doby se však rychlostním disciplínám vyhýbal. V Lake Louise chtěl v sobotu poprvé od zranění absolvovat v SP sjezd.

Tuto sezónu přitom Albrecht bral jako poslední pokus vrátit se do vrcholového lyžování. O konci kariéry se ale šéftrenér Osi Inglin zdráhal hovořit. "Nechci říkat žádné prognózy. Přejeme mu potřebnou sílu, aby zvládl tuto další ránu osudu," řekl Inglin.

Po Albrechtově pádu byl čtvrteční trénink na dlouhé minuty přerušen. Ve druhém měřeném tréninku dosáhl nejrychlejšího času Nor Aksel Lund Svindal, Ondřej Bank na něj ztratil čtyři sekundy a obsadil 64. místo.

Reklama