Hlavní obsah

Biatlonista Šlesingr se chystá na první start v ročníku a těší se na novou roli otce

Praha

Michal Šlesingr začíná sezónu plnou významných událostí. Česká biatlonová jednička koncem ledna očekává narození prvního potomka, chvíli nato oslaví třicátiny a později se pokusí uspět na domácím mistrovství světa, které se uskuteční v Novém Městě na Moravě. Už tuhle neděli však startuje na závodě smíšených štafet ve švédském Östersundu, kde se roztočí devítidílný seriál Světového poháru a Šlesingr by se rád i potřetí za sebou usadil v elitní desítce celkové klasifikace.

Foto: Petr Horník, Právo

Český biatlonista Michal Šlesingr vyhlíží start sezóny.

Článek

Jakou formu cítíte před prvním startem?

Snad jsem v poslední přípravě nalyžoval, co bylo potřeba, i když v Pokljuce se dalo při sněhové bídě postavit kolečko sotva 700 metrů a kroužili jsme na něm do zblbnutí. Teprve závodní srovnání ukáže, jak na tom jsem. Věřil jsem, že ten tlak mě po svém zisku bronzu z mistrovství světa pomůže nést Jarda Soukup, jenže mě přes léto pěkně vymáchal (po těžkém pádu z kola začne Soukup závodit až v lednu – pozn. red.), takže vše je zase hlavně na mně.

Co říkáte mixu hned na úvod sezóny?

Určitě se neušklebuju, že musím závodit s holkama a je lepší začít něčím kratším než závodem na 20 km, kde při prvním startu v sezóně ještě nemáte odhad a lehce přepálíte tempo. Škoda, že v mixu jako kluci neběháme první úseky, abychom mohli při předávce plácnout holky po zadku....

Takové touhy máte jako čerstvě ženatý?

Ne, to byl jen pokus o žert. Kočovný život biatlonisty teď možná hůř nese moje žena, když koncem ledna čekáme doma narození miminka. Ani pro mne ale není jednoduché opouštět partnerku s bříškem, kde to malé už kope.

Už víte, co se vám narodí?

Víme, ale říkat to veřejně nebudu, protože to necháváme jako překvapení pro rodinu. Snad se porod stihne ještě před začátkem mistrovství světa (7. února). Ideální by byl 3. únor, to mi akorát bude třicet. Takže bych si narozeniny dobře pamatoval, jinak jsem v datech špatný.

Co s vámi role nastávajícího otce dělá?

Těším se, ale bude pro mne i trochu krokem do neznáma. Nevím, jestli mě pro závody uklidní, což by asi byl přínos, nebo budu pak chtít být víc doma. Snažím se být i z ciziny s manželkou co nejvíc ve spojení přes skype, a když teď třeba byla na chalupě, kde nemá internet, tak jsem každý den volal, ač to nebylo nejlevnější. Potřeboval jsem vědět, že jsou oba v pořádku.

Reklama