Hlavní obsah

Lyžař Bank si vykloubil rameno a čeká ho vyšetření

Beaver Creek

Český lyžař Ondřej Bank má opět zdravotní problém a doufá, že neohrozí jeho letošní návrat k závodění. Při druhém tréninku na sjezd v Beaver Creeku zavadil ve vysoké rychlosti rukou o zem a vykloubil si rameno. V sobotu se podrobí vyšetření ve Vailu. "Pak budeme o dost moudřejší," napsal ČTK z USA jeho bratr a kouč Tomáš Bank.

Foto: Sport.cz

Ondřej Bank se zranil v Beaver Creeku.

Článek

Nejlepší český sjezdař vynechal téměř celou loňskou sezónu kvůli následkům vážnému onemocnění, při kterému mu šlo o život. Ve své kariéře už prodělal mnoho zranění včetně několika vážných zlomenin. V Beaver Creeku ještě chvíli s vykloubeným ramenem jel, ale po několika brankách zastavil. "Už to má zpátky, snad to bude v pohodě," uvedl trenér Bank.

V této sezóně se dvaatřicetiletý lyžař, který by měl na MS ve Schladmingu obhajovat páté místo v kombinaci, vrátil na svahy po třítýdenním výpadku v přípravě. Na soustředění v Chile si zlomil na několikrát čelist.

I proto nebyly jeho výkony zkraje sezony dobré, ale v prvním tréninku na sjezd v Beaver Creeku zaostal za nejrychlejším lyžařem na 33. místě jen o 2,76 sekundy.

Reklama