Hlavní obsah

Vonnová podesáté kralovala sjezdu SP v Lake Louise

Lake Louis

Fenomenální americká lyžařka Lindsey Vonnová už podesáté triumfovala ve sjezdu Světového poháru v Lake Louise. Královna rychlostních disciplín zvítězila v Kanadě suverénně s náskokem 1,73 sekundy a připsala si 54. triumf v kariéře. Závod byl kvůli mlze několikrát přerušen, nakonec se však dojel.

Foto: Mike Blake, Reuters

Američanka Lindsey Vonnová na startu sjezdu v Lake Louis.

Článek

Osmadvacetiletá Vonnová, jež v Lake Louise vyhrála před osmi lety svůj první závod SP a neúspěšně se tam letos snažila dostat i do mužského závodu, zvítězila navzdory nedávno prodělaným zdravotním problémům. Před necelými třemi týdny skončila v nemocnici kvůli onemocnění střev a přišla mimo jiné o šest kilogramů váhy. V Lake Louise vyhrála celkově podvanácté.

"Adrenalin mi určitě pomohl, ale v cíli jsem byla úplně hotová," přiznala Vonnová, jež minulý víkend v Aspenu raději nejela slalom a v obřím slalomu byla ráda za 21. místo. "Na startu jsem byla docela nervózní. Ještě nikdy jsem nevynechala tréninkovou jízdu. Nevěděla jsem, jaké si mám vzít lyže. Ale jsem na sebe pyšná a stejně jak na Stacey," okomentovala druhé místo krajanky Stacey Cookové.

Zatímco úřadující vítězka Světového poháru triumfovala suverénně, na dalších místech byla tlačenice. Pouhou setinu sekundy za Cookovou obsadily třetí místo ve shodném čase Němka Maria Höflová-Rieschová a Tina Weiratherová z Lichtenštejnska.

Závod byl kvůli špatné viditelnosti po odjetí 25 lyžařek zhruba na hodinu přerušen. Poté se spustilo na trať dalších pět a závod mohl být předčasně ukončen se započítáním výsledků, nakonec však sjezd absolvovalo všech 51 žen ve startovní listině.

SP v sjezdovém lyžování v Lake Louise (Kanada):
Ženy - sjezd:
1. Vonnová1:52,61
2. Cooková (obě USA)-1,73
3. Höflová-Rieschová (Něm.) a Weiratherová (Licht.) obě-1,74
5. Moserová (Rak.)-1,87
6. Kamerová (Švýc.)-1,88
7. Merighettiová (It.)-1,90
8. Mancusová (USA)-1,94
9. Gisinová (Švýc.)-2,01
10. Rollandová (Fr.)-2,06.
Průběžné pořadí SP (po 5 závodech):
1. Mazeová (Slovin.)321
2. Zettelová (Rak.)260
3. Höflová-Rieschová234
4. Poutiainenová (Fin.)149
5. Shiffrinová (USA)125
6. Vonnová110
...
32. Záhrobská (ČR)38

Reklama

Související témata: