Hlavní obsah

VIDEO: Ošklivý pád na sjezdovce. Rakušan Franz má těžký otřes mozku a rozbitý obličej

Na sobotní závod superobřího slalomu v Beaver Creeku rakouský lyžař Max Franz jen tak nezapomene. Při hrozivém pádu utrpěl těžký otřes mozku, má také zlomeninu nosu a rozbitý obličej. Třiadvacetiletý sjezdař, jenž po karambolu zůstal chvíli ležet v bezvědomí, strávil noc na pozorování ve Vailu.

Ošklivý pád sjezdaře Franze.

 
Článek

"Doufám, že bude brzo zpátky. Je to důležitý člen našeho týmu," řekl šéftrenér rakouských sjezdařů Mathias Berthold. Těžký pád postihl Franze týden poté, co obsadil druhé místo ve sjezdu v Lake Louise a poprvé v kariéře se probojoval na stupně vítězů ve Světovém poháru.

"Vinu za pády nikdo nenese"

S nástrahami trati na proslulé sjezdovce Birds of Prey se v sobotu nedokázalo vypořádat hned 16 lyžařů, kteří závod nedokončili. Řada z nich měla potíže ve stejné "slepé" brance po skoku jako Franz. Debatu, jestli nebyla trať příliš nebezpečná, utnul závodní ředitel FIS Günter Hujara s tím, že vinu za pády nikdo nenese.

"Chceme se z toho ale do budoucna poučit," řekl a konstatoval, že stavitelé tratí by příště měli nechat závodníkům v podobných místech ještě více prostoru. Superobří slalom v Beaver Creeku vyhrál Ital Matteo Marsaglia, jenž si dojel pro první triumf ve Světovém poháru.

Reklama

Související témata: