Hlavní obsah

Test českých laufařů v Seefeldu. Koukal předstihl Řezáče

Impérium vrací úder? Martin Koukal si vychutnal odvetu proti Stanislavu Řezáčovi. Po úterním souboji na trenažéru v Praze se teď v sobotu na sněhu radoval mladší z českých běžců týmu Skinfit Racing. Koukal tam byl třetí na 10 km klasicky a dvanáctý na 10 km volně. Řezáče diskvalifikovali, na bruslení nešel a raději trénoval.

Foto: Martin Sidorjak/Patria Direct team

Stanislav Řezáč

Článek

„Točil jsem asi o dva metry dřív na ledové plotně. Zlikvidoval bych lyže... Už tak jsem odlepil hranu," vysvětloval svůj prohřešek Řezáč. „Byl bych asi devatenáctej. Nic moc pocitově, neměl jsem formu."

"Trať byla rovinatá, skoro ze sedmdesáti procent se jelo soupaží. A tam uspěl Koukal, předstihli ho jen Němci Göring a Dobler, za sebou nechal Kühneho, Reichelta a další známé tváře. „Zatím se z toho nic neděje, pořád je to příprava. Zajímavý to bude za dva týdny na La Sgambedě (na startu FIS Marathon Cupu, pozn. red.). Pocity se ale zlepšují a to je potěšující." O den později Koukal skončil na zemi při předjíždění borce o kolo zpět a dojel dvanáctý, vyhrál Reichelt. „Byl jsem z toho emociálně rozladěný, ještě že jsem ho pak nepotkal," soptil.

Ukázaly se další české naděje, mezi ženami zaznamenala dvě solidní desátá místa Klára Moravcová.

„Ano, v klasice tam je krok dopředu," pochvaluje si Koukal. Hodně se věnoval posilování, nabral pět kilo svalové hmoty k 71 kilům. „V benči cvičím se stovkou, ale osobák, co jsem dával zamlada, už asi nepřekonám. Je to spíš o celém systému tréninku."

Řezáč odhazuje sníh u svého penzionu na Bedřichově. „Máme tady dvacet čísel a chumelí. Půjdu se projet," těší se. Koukala čeká o víkendu v rakouském Gomsu závod Alpen Cupu. Pak se celý tým přesouvá do Livigna. Tam pojede Řezáč v rámci přípravy páteční 30 km klasicky. Koukal nastoupí v neděli do 40 km volné premiéry FIS Marathon Cupu.

Reklama