Hlavní obsah

Čeští biatlonisté skončili ve štafetě SP pátí, ženy desáté

Hochfilzen

Čeští biatlonisté vybojovali páté místo ve štafetě Světového poháru v Hochfilzenu. Tým ve složení Michal Šlesingr, Ondřej Moravec, Tomáš Krupčík a Zdeněk Vítek se na prvních dvou úsecích držel dokonce na medailových pozicích, nakonec ho ale v premiérovém štafetovém závodu sezony od stupňů vítězů dělila jedna minuta. Ženské kvarteto Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Veronika Zvařičová skončilo desáté, i když na druhé předávce vedlo.

Foto: Petr Horník, Právo

Český biatlonista Michal Šlesingr štafetu výborně rozběhl.

Článek

Z vítězství se v obou kategoriích radovaly norské výběry. Muži na trati 4x7,5 kilometru takřka bezchybně stříleli, museli pouze jedenkrát dobíjet a odsunuli za sebe druhé Francouze a třetí Rusy. Norky sice dobíjely pětkrát, ale rovněž vyhrály s přehledem s půlminutovým náskokem před Ukrajinou. Třetí skončily Rusky.

Šlesingr, jenž českou štafetu rozbíhal, předával s minimální ztrátou na třetím místě. Moravec na svém úseku výborně zastřílel a po stojce dokonce vybíhal ze střelnice těsně první před norskou legendou Olem Einarem Björndalenem.

Krupčíka vyslal na trať na druhé příčce. Čtyřiadvacetiletý reprezentant se propadl na šesté místo a Vítek na posledním úseku štafetu vytáhl na konečnou pátou pozici. Celkem museli Češi na střelnici devětkrát dobíjet. Za nejrychlejšími Nory zaostali o 1:46,5 minuty, od třetího Ruska tým dělila 1:00,1 minuty.

Vítková se Soukalovou rozběhly štafetu nadějně, Soukalová dokonce díky výbornému běhu v závěru svého úseku předala Landové na vedoucí pozici. Dvacetiletá biatlonistka s minimálními zkušenostmi ze Světového poháru však na nejlepší běžecky nestačila a navíc selhala při druhé střelbě.

Vestoje jí po čtyřech přesných výstřelech nestačily na zasáhnutí posledního terče ani čtyři náboje, musela na trestné kolo a nabrala manko více než dvě a půl minuty. Zvařičová na závěrečném úseku ztratila další minutu na nejlepší a proběhla cílem jako desátá.

Závody SP v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko):
Muži - štafeta 4x7,5 km:
1. Norsko (Birkeland, Björndalen, Christiansen, L'Abée-Lund) 1:17:55,2 (0 tr. okruhů+1 dobíjení)
2. Francie (Jay, Béatrix, Boeuf, M. Fourcade) -34,5 (0+6)
3. Rusko (Šipulin, Makovějev, Usťugov, Malyško) -46,6 (0+9)
4. Rakousko -1:29,6 (1+10)
5. ČR (Šlesingr, Moravec, Krupčík, Vítek) -1:46,5 (0+9)
6. Německo -2:02,7 (1+9)
Ženy - štafeta 4x6 km:
1. Norsko (Hornová, Solemdalová, Fenneová, Bergerová) 1:09:59,5 (0+5)
2. Ukrajina (Vita Semerenková, Valj Semerenková, Džimová, Pidrušná) -30,4 (0+4)
3. Rusko (Glazyrinová, Zajcevová, Šumilovová, Viluchinová) -45,4 (0+4)
4. Německo -54,1 (1+7)
5. Francie -1:17,5 (0+8)
6. Polsko -2:20,1 (1+7)
...10. ČR (Vítková, Soukalová, Landová, Zvařičová) -3:36,2 (1+9).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články