Hlavní obsah

Trápící se Janka nepojede sjezd v Bormiu, bude za trest trénovat

Alta Badia

Předloňský vítěz Světového poháru Carlo Janka si dá závodní pauzu. Kvůli jeho bídným výsledkům vedení švýcarské reprezentace rozhodlo, že šestadvacetiletý lyžař vynechá sjezd v Bormiu na konci roku a místo toho bude za trest trénovat.

Foto: Giovanni Auletta, ČTK/AP

Švýcarský sjezdař Carlo Janka.

Článek

"V současném rozpoložení nemá smysl, aby Carlo jel na takové trati, jako je Stelvio. Musí se intenzivním tréninkem připravit na lednové závody v Adelbodenu a Wengenu, aby tam dokázal soupeřit s ostatními," řekl Jankův trenér Sepp Brunner.

Propastných 7,81 sekundy

Jeho svěřenci patří ve Světovém poháru až 58. místo se ziskem 44 bodů. Nejlepší výsledek Janka zajel na konci listopadu ve sjezdu v Beaver Creeku, kde byl jedenáctý. Naposledy však zažil velkou blamáž v neděli v Alta Badii, kde v prvním kole obřího slalomu neprošel do druhého kola a na nejrychlejší čas Američana Teda Ligetyho ztratil propastných 7,81 sekundy.

"Jezdí jako lyžařský instruktor. Nenajel správně do jediné branky, vůbec netlačí na lyže. Jeho trenér musí spustit poplach, takhle už to dál nejde," kritizoval Jankovy výkony Rupert Huber z firmy Atomic, která dodává olympijskému vítězi a světovému šampiónovi v obřím slalomu lyže.

Reklama