Hlavní obsah

VIDEO: Modelky ve vířivce, milióny na trati. Sjezdaři v roli rockových hvězd

Andalo

Rockový koncert před závodem i po něm, modelky ve vířivce přímo u trati a především sedmdesát tisíc euro pro vítěze (asi 1,8 miliónu korun) pod vánoční stromeček. To jsou motivační prvky, které už třetím rokem táhnou do trentinského střediska Andalo nejlepší sjezdaře světa na Alpine Rock Fest. Obří slalom a hudební mejdan v jednom, který prostřednictvím Eurosportu sledují diváci ve třech desítkách zemí Evropy.

Závod Alpine Rock Fest ovládl Davide Simoncelli.Video: Michal Osoba

 
Článek
Fotogalerie

Ve Světovém poháru se s takovým závodem nesetkají. Ostatně už losování startovních čísel, kdy si vytahovali sličné hostesky z bazénku, si závodníci viditelně užívali.

Nejvyšší prémie

Zkrácený obří slalom vyšperkovaný skokem přes stříbrné audi se jel na tři kola, nejslabší vždy odpadli. Před závodem spolu norský lídr Světového poháru Aksel Lund Svindal a nejlepší obří slalomář současnosti Ted Ligety z USA vtipkovali, kdy si budou vyměňovat vánoční dárky, ale ve finálové pětici už šlo do tuhého.

Vždyť takovou odměnu sjezdaři dostanou kromě Alpine Rock Festu už jen po triumfu při slavném sjezdu v Kitzbühelu, nikde jinde.

Ligety mířil za triumfem, vyhrál první i druhé kolo, jenže v superfinále selhal a vyjel z trati. V ten moment se v cílovém prostoru ozval obrovský řev, předčasnou nadílku totiž uzmul domácí Davide Simoncelli. Muž, který dosud vyhrál dva závody SP, ten poslední ale před více než šesti lety.

Lyžování je dřina

„Tohle je sen, ráno jsem si tohle ani nedovedl představit. Když jel Ted, hodně jsem se bál, je nejlepší na světě, ale i on dělá chyby,“ přiznal Simoncelli.

Za druhé místo žádné prémie nejsou, ale málokomu to vadí, sjezdaři si užívali role rockových hvězd. „Jo, lyžování je někdy dřina,“ smál se Svindal, když se fotil s modelkami u vířivky.

„Já sem stejně přijel spíš kvůli party,“ tvrdil vloni americký volnomyšlenkář Bode Miller, jehož letos do Andala podobně jako rovněž pozvaného Ondřeje Banka nepustilo zranění.

Reklama