Hlavní obsah

Záhrobská rozdává úsměvy a chce se odrazit výše

Tři slalomy a třikrát umístění na konci elitní patnáctky. Lyžařka Šárka Záhrobská se úspěšně vrátila do Světového poháru po letní operaci nezhoubného nádoru a v cíli vždy rozdává úsměvy.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Lyžařka Šárka Záhrobská.

Článek

"Usmívám se, protože mám radost, že tady vůbec můžu závodit a výsledky do patnácti jsou skvělé," řekla Záhrobská na Facebooku po čtvrtečním čtrnáctém místě ve švédském Aare, kde se v roce 2007 stala mistryní světa.

Po prvním kole byla třináctá a při projetí cílem druhého kola figurovala na třetím místě. Jen kousek jí chyběl, aby alespoň chvíli vedla. "Přáním je vždy dojet do cíle a mít políčko u času zelené, být na první pozici, protože to je dobrá jízda. Ale i třetí místo znamenalo, že budu nejhůř patnáctá," řekla sedmadvacetiletá lyžařka.

Nakonec si pohoršila oproti první jízdě jen o pozici a skončila čtrnáctá stejně jako v Aspenu. Nejlépe zatím byla třináctá při úvodním slalomu v Levi. "Už jsme hezky stabilizovali výkonnost, jak jsme si s trenérem plánovali a doufám, že příště se posunu dál," uvedla slalomářka, kterou od jara vede Rakušan Klasu Mayrhofer.

Vylepšit své maximum z této sezóny může Záhrobská ještě letos. Před koncem roku se 29. prosince postaví na start večerního slalomu v rakouském Semmeringu. "Závody tam mají vždy úžasnou atmosférou a je tam o něco obtížnější sjezdovka než tady v Aare. Už se moc těším," prozradila.

Těší se na Štědrý den

V Aare mohla Záhrobská vzpomínat na rok 2007, kdy ještě pod vedením svého otce Petra ovládla slalom na světovém šampionátu. "Aare mám ráda, má to tady úžasnou energii a doufám, že tady ještě pár závodů pojedu," řekla.

Ve švédském středisku jela ve středu i obří slalom, který ve Světovém poháru absolvovala téměř po roce. Do druhého kola 42. časem s odstupem více než šesti vteřin na nejlepší ale neprošla. "Byla jsem ráda, že jsem po dlouhé době mohla jet obří slalom ve svěťáku, ale místo ani ztráta nejsou vůbec dobré. Nic moc jsem ani nečekala. Mám před sebou ještě hodně práce. Musím získat sebedůvěru, protože poslední dva roky jsem (v obřím slalomu) hodně ztratila," řekla.

Z Aare zamíří Záhrobská domů, aby se svými nejbližšími strávila vánoční svátky. "Dárky mám, takže se na Štědrý den těším," řekla.

Reklama