Hlavní obsah

Bauer vyhrál klasickou desítku Českého poháru na Mísečkách

Horní Mísečky

Běžec na lyžích Lukáš Bauer vyhrál dnešní klasickou desítku Českého poháru - Slavic Cupu na Horních Mísečkách. V rámci přípravy na blížící se etapovou Tour de Ski porazil nejlepší český reprezentant o více než půl minuty Petra Nováka. Třetím dojel Ondřej Horyna.

Foto: SLČR

Lukáš Bauer při soustředění na dachsteinském ledovci.

Článek

V pětistupňovém mrazu Bauer od začátku vedl. Byl nejrychlejší na všech mezičasech a dálkového běžce Nováka porazil o 35,2 sekundy.

Bauer, který nebyl příliš spokojen se svým vstupem do Světového poháru, se po závodech v Kuusamu připravoval téměř tři týdny doma na Božím Daru a v Harrachově.

"Stěžejní byly rychlé opakované tréninky, spíše s kratšími intenzivními úseky, od čehož si slibuji, že se lépe dostanu po startu do tempa," uvedl Bauer před Českým pohárem na svém webu. V Krkonoších testoval formu, generálkou na Tour de Ski pro něj bude za dva dny volná desítka Německého poháru ve Fichtelbergu.

Na Tour de Ski, která startuje 29. prosince v německém Oberhofu, by měli s Bauerem startovat uzdravený Martin Jakš, Jiří Magál, Aleš Razým a jediná žena Eva Vrabcová-Nývltová. "Po Mísečkách doplníme případně další jména," řekl trenér národního týmu Miroslav Petrásek. V sobotu se jedou závody bruslením.

Český pohár - Slavic Cup v běhu na lyžích na Horních Mísečkách:
Muži - 10 km klasicky:
1. Bauer 26:24,9
2. Novák -35,2
3. Horyna (všichni ČR) -49,3.
Ženy - 5 km klasicky:
1. Szymanczaková 15:20,3
2. Kubinská (obě Pol.) -16,4
3. Grohová (ČR) -26,6.

Reklama