Hlavní obsah

Horyna vyhrál Slavic Cup na Mísečkách

Český reprezentant Ondřej Horyna vyhrál 15 km volně na kontinentálním Slavic Cupu na Horních Mísečkách za účasti více než stovky závodníků.

Článek

Druhý skončil o 26,5 vteřiny později laufař Novák, třetí byl Bulhar Cinzov. Kožíšek skončil šestý se ztrátou 1:09,7, před ním dojeli ještě členové rezervního týmu Máka a Horčička.

Mezi ženami dominovala Polka Kubinská, nejlepšími Češkami se staly čtvrtá Moravcová a pátá Grohová.

Lukáše Bauera čeká ještě zítra Německý pohár na Fichtelbergu. „Lukáš je připraven, věříme, že bude bojovat opět se světovou špičkou, jak jsme byli zvyklí," řekl trenér Miroslav Petrásek.

Tým pro Tour de ski ve složení Bauer, Jakš, Magál, Razým, Vrabcová-Nývltová startuje prestižní sérii 29. prosince v německém Oberhofu.

„Ondra zajel oba závody na Mísečkách dobře. Ale domluvili jsme se s ním i Dušanem (Kožíškem), že bude lepší, když se víc ukáží doma a potvrdí, že jsou tady nejlepší a dostanou se psychicky na vítěznou vlnu. To znamená, že pojedou další Slavic Cup v Harrachově první lednový víkend a pak se připraví na sprinty v Liberci, aby se nominovali na mistrovství světa," vysvětlil Petrásek nominaci.

Český pohár - Slavic Cup v běhu na lyžích na Horních Mísečkách:
Muži - 15 km volně:
1. Horyna 34:16,9
2. Novák (oba ČR) -26,5
3. Cinzov (Bul.) -27,1
Ženy - 10 km volně:
1. Kubinská 25:54,4
2. Szymanczaková (obě Pol.) -1,3
3. Grigorovová-Burgová (Bul.) -19,2

Reklama