Hlavní obsah

Boulařku Sudovou nepustil do čtvrtfinále jediný bod

Kreischberg

Nikola Sudová zůstává i po druhém paralelním závodě v boulích na čtvrtém místě v průběžném pořadí světového poháru. Dnes v rakouském Kreischbergu dojela desátá, když v osmifinálové jízdě neprošla dál o jediný bodík.

Foto: SLČR

Nikola Sudová

Článek

Česká akrobatka otvírala kvalifikaci, což nebývá výhodná pozice, neboť rozhodčí se teprve bodově „zastřelují". Skončila šestá. „Pořád bojuju s časem. Já to prostě mám v hlavě, že to hned nepustím. Přitom, když se mi to omylem rozjede, zvládám skoky i ve velké rychlosti. Ale tohle byla trať s hodně krátkou střední pasáží a já to nemohla dohnat," komentovala svůj výkon.

Druhá česká reprezentantka Tereza Vaculíková skončila 22. a získala tak prvních devět letošních bodů.

V osmifinále proti Australance Britteny Cox podlehla Sudová na body 17:18. „Pokud to zvládneš v technice, nemusíš být ani tak rychlý. Ale ona jela dobře, neudělala chybu. A v duálech to bývá ovlivněno hodně tím, kdo dojede první do cíle. Zkrátka se musím naučit víc riskovat," přemítala Sudová po závodu. Její přemožitelka pak došla až do semifinále.

Triumf z prvního závodu v Ruce zopakovala Američanka Heather McPhie. „Finále bylo správně, ale v semifinále jsem si myslela, že měla spíš postoupit Justine (Dufour-Lapointe). Obě Američanky by v singlech určitě nezajely tak dobře," hodnotila Sudová ještě své soupeřky. Mezi muži se radoval Američan Bryon Wilson před čtyřčlennou kanadskou jízdou.

Přes vánoce se chystá potrénovat doma, potkáte ji i na tradičním štědrodenním setkání akrobatů na Bedřichově. Na pětidílnou zámořskou šňůru Světového poháru dolétá 10. ledna.

SP v akrobatickém lyžování v boulích v Kreischbergu (Rakousko) - paralelní jízda:
Muži:
1. Bryon Wilson (USA)
2. Bilodeau
3. Kingsbury (oba Kan.).
Pořadí SP (po 2 z 12 závodů):
1. Kingsbury 160
2. Bilodeau 160
3. Bryon Wilson 118
Ženy:
1. McPhieová (USA)
2. Kloserová (USA)
3. J. Dufourová-Lapointeová (Kan.)
...10. Sudová
v kvalifikaci 22. Vaculíková (obě ČR).
Pořadí SP (po 2 z 12 závodů)
1. McPhieová 200
2. Dufourová-Lapointeová 140
3. Kloserová 116
4. Sudová 76
...27. Vaculíková 9

Reklama