Hlavní obsah

Kožíšek buduje formu na Liberec doma v Harrachově

Harrachov

Namísto předstartovní horečky při Tour de ski si lyžař Dušan Kožíšek užívá řádnou teplotu tréninkovou. „Potřebuju se souvisle připravit a nasměřovat na liberecký Skisprint," říká česká naděje pro domácí světový pohár, který proběhne druhý lednový víkend. A teprve druhý z Čechů, kdo v této zimě bodoval.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dušan Kožíšek se raduje z postupu do finále sprintu Tour de Ski v Praze

Článek

Jste zklamaný, že jste se nedostal do nominace na etapový vrchol první části sezóny?

Původně jsem docela chtěl jet na Tour de ski, ale moc se mi nepovedly předvánoční Mísečky (skončil zde 6. ve Slavic Cupu, pozn. red.). Na druhou stranu jsem rád, že budu doma a můžu souvisle potrénovat. Připravuju se v Harrachově podle plánu reprezentačního asistenta Zbyňka Valouška. Makáme s dalšími členy reprezentace Honzou Bartoněm a Ondrou Horynou, kteří jsou tu taky. Zatím jezdíme v sousedních polských Jakuszycích.

Prověřit formu byste měl první lednový víkend na dalším Slavic Cupu právě v Harrachově...

Jede se klasický sprint a pak volná desítka, nejradši bych vyhrát oboje. To bych byl spokojený.

A skvěle naladěný pak rovnou do Liberce. Jeho význam se teď pro vás ještě zvětšil, že?

V tuhle chvíli určitě. Individuální závod se jede klasikou, kdybych postoupil do rozjížděk a bodoval, bylo by to super. Když se to všechno sejde, forma, podmínka i máza, mohl bych... Ve dvojicích pak záleží, jak nás trenér Petrásek postaví. Půjde tady i o místo na mistrovství světa.

Bydlíte deset minut autem od veseckých tratí, které velmi dobře znáte. Jak byste tam potřeboval potrénovat?

Jel jsem zrovna okolo, nějaký bílý fleky tam jsou, ale ještě se nejezdí. Kdyby to bylo týden dopředu připravený, bylo by to skvělý, abych si zvykl na všechny detaily trati. Před dvěma lety se to bohužel stihlo až na poslední chvíli na oficiální trénink.

Ale zase jste dojel až na stupně vítězů! Kde si připijete o silvestrovské noci na repete?

Zatím nejsme domluveni, kde přesně budeme. Rád bych zůstal na Dukle v Harrachově, kde jsou podmínky, abych to měl v klidu. Možná zajdu domů k rodičům, kteří tady bydlí. A co se týká oslav? Ani nevím, že by se něco chystalo...

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články