Hlavní obsah

Biatlonistka Tomešová se chystá na boj o svět

Nové Město na Moravě

Vánoční dárky už dávno rozbalila, ale jeden by si ráda přidala ještě k Novému roku. A totiž další nominaci na první světový pohár 2013 v Oberhofu. Pokud by se zadařilo, jistě by měla jablonecká biatlonistka Barbora Tomešová, členka Vittore teamu, blíž k mistrovství světa v Novém Městě na Moravě. Právě tam nyní testuje tratě.

Foto: Petr Horník, Právo

Česká biatlonistka Barbora Tomešová.

Článek

Jak se vám líbí?

Jsme tady na tři dny v Novém Městě na zkoušce, celá družstva devět holek i všichni kluci. Zatím jezdíme po dvoukilometrovém okruhu na stadiónu, střelnice se oproti loňsku mírně posunula. Je těžká a větrná. V neděli náš čeká rozřazovací závod o světový pohár.

Světový pohár v německém Oberhofu, nebo IBU Cup v Estonsku a Rusku, o motivaci asi nemá cenu mluvit, že?

Vždycky je příjemnější dostat se na světový pohár. Měly by jet čtyři holky, Gábina Soukalová je nemocná, ta určitě nepojede.

Jak jste sledovala její velký triumf ve světovém poháru v Pokljuce?

To bylo parádní, prožívali jsme to šíleně... My byli zrovna u televize na pokoji v Itálii, kde jsme jeli IBU Cup. Jen masový závod jsme nestihli.

Můžete zhodnotit svoji první část sezóny?

Pro mě to bylo celkem nepříjemný překvapení. Na poslední přípravě v Pokljuce byla nemocná a nejspíš se z toho nevyhrabala a byla unavená. Na IBU Cupu se to už trochu zlepšilo (výsledky: SP v Östersundu: 64. v individuálním závodě a 71. ve sprintu, SP v Hochfilzenu: 105. ve sprintu a IBU Cup v Itálii: 16. ve sprintu a 13. ve stíhačce, pozn. red.). Bylo pak pro mě lepší se spravit a pořádně potrénovat. Teď už se zase cítím líp.

Přispěly k tomu i sváteční dny?

Dostala jsem spoustu hezkých dárečků do domácnosti, knížky, kosmetiku. Dalo se i v klidu trénovat doma v Jablonci.

Teď tedy vzhůru ke světovému šampionátu...

Věřím, že se mi to podaří dostat se tam, atmosféra bude určitě úžasná. Odhaduju, že se do týmu dostane čtyři až pět holek, mezi nimi bych chtěla být.

Reklama