Hlavní obsah

Sprinterská špička se v lednu vrací do Liberce

Praha

Světová sprinterská špička se po dvou letech opět představí v Liberci. O víkendu 12. a 13. ledna se ve sportovním areálu ve Vesci uskuteční závody Světového poháru – Ski Sprint Liberec 2013.

Foto: SLČR

Sprinterský specialista Dušan Kožíšek vybojoval v roce 2011 v Liberci třetí místo.

Článek
Fotogalerie

Závody opět slibují velký sportovní zážitek. Přijedou nejlepší světoví sprinterští specialisté a na startu nebude chybět ani česká reprezentace v čele s Dušanem Kožíškem, který zde před dvěma roky vybojoval skvělé třetí místo. Pořadatel, kterým je Svaz lyžařů ČR, chce navázat na předloňskou velmi kvalitní akci, kdy Mezinárodní lyžařská federace FIS právě KAJOT Ski Sprint Liberec 2011 velice ocenila a pochválila za bezproblémovou organizaci.

A tak organizátoři už nyní dělají maximum pro úspěch té nadcházející. Připraveni jsou i na případné rozmary počasí. „Přípravy jsou v plném proudu. Vše zatím běží, jak má," pochvaloval si Oto Linhart, ředitel organizačního výboru. A sníh? „Snad napadne, ale jsme samozřejmě připraveni i na variantu bez něj. V takovém případě ho vyrobíme pomocí sněhových děl," dodal.

Doprava do Vesce posílí

Program bude následující. V sobotu 12. ledna od 12:15 se poběží klasicky sprinty mužů a žen, v neděli 13. ledna od 12:30 pak týmové sprinty volnou technikou. Ski Sprint Liberec 2013 chce také navázat na poselství z roku 2011, a to zdůraznit tradice a naděje českého lyžování, ale také se zaměřit na děti a zároveň legendy českého lyžařského sportu. A tak si na své přijdou i děti, pro které pořadatelé přichystají v blízkosti cílového prostoru koutek Snowkidz.

Tak jako předloni i na tuto velkou sportovní událost v roce 2013 plánuje město Liberec spolupráci s dopravním podnikem, aby byla zajištěna opatření k usnadnění dopravy na místo a zpět. Počítá se s posílením některých linek, které zastávkou Vesec - U Střediska projíždějí. Pro diváky, kteří na akci přijedou autem, bude připraveno parkoviště (kapacita cca 220 osobních automobilů).

Vstupenky je možné zakoupit v síti Eventim.  Základní vstupné bude 150 Kč, v nabídce budou také různé víkendové, rodinné a množstevní slevy. Kompletní program a podrobnosti o akci najdete na www.skisprint.cz nebo www.czech-ski.com.

Reklama

Související témata: