Hlavní obsah

Vonnová se vrací k tréninku, ale šanci na glóbus už má minimální

Po dvouapůltýdenní pauze a vynechání šesti závodů se sjezdařská královna minulých sezón Lindsey Vonnová vrátila k tréninku a připravuje se na návrat v Rakousku. Doma v USA čerpala po zdravotní pauze sílu a do Světového poháru chce naskočit o příštím víkendu. Šanci na pátý křišťálový glóbus za posledních šest let však už má minimální.

Foto: Michael Buholzer, Reuters

Lindsey Vonnová se vrací k lyžování.

Článek

Osmadvacetiletá Vonnová si vybrala pauzu po nevydařených závodech v polovině prosince ve Francii. V pořadí SP pak vyklidila přední pozice, propadla se až na šesté místo a na suverénně vedoucí Slovinku Tinu Mazeovou ztrácí 725 bodů. Už se ale cítí lépe a ode dneška opět trénuje v rakouském Hinterreitu.

"Dneska lyžovala hlavně volně, ale také pár obřích slalomů. Plán zůstává stejný - návrat v St. Antonu," řekl Rainer Salzgeber, zástupce firmy Head, která dodává americké lyžařce vybavení. Vonnová tak přijde ještě o páteční večerní slalom v Záhřebu, ale už chce stihnout 12. ledna sjezd v St. Antonu a o den později superobří slalom.

Vonnová se v této sezoně posunula v počtu vítězství v SP na druhé místo historického pořadí. Vyhrála 57 závodů, k vyrovnání rakouské legendy Annemarie Moserové-Pröllové jí chybí ještě pět triumfů.

Reklama

Související témata: