Hlavní obsah

Závěr Turné absolvují všichni Češi kromě nemocného Koudelky

Bischofshofen

Do závěrečného závodu Turné čtyř můstků v Bischofshofenu se kvalifikovali všichni tři Češi Jan Matura, Lukáš Hlava i Čestmír Kožíšek. Nemocný Roman Koudelka už v sobotu neskákal, po Innsbrucku pro loni pátého muže Turné letošní ročník skončil.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Rakouský skokan na lyžích Gregor Schlierenzauer na můstku v Bischofshofenu.

Článek
Fotogalerie

Vítězem kvalifikace se stal domácí Wolfgang Loitzl, jenž skočil 132 metrů a dostal známku 136,1 bodu. Z českých skokanů se Matura dělil o 22. místo, Hlava byl o čtyři příčky za ním a 43. pozici obsadil Kožíšek, který se tak představí i v druhém závodu na rakouské půdě.

V nedělním prvním kole bude mít nejtěžšího protivníka Matura, jenž se pokusí porazit čtyřnásobného olympijského vítěze Simona Ammanna ze Švýcarska. Hlava se utká s Norem Andreasem Stjernenem a Kožíšek má za soupeře Bulhara Vladimira Zografského.

Lídr Turné a domácí favorit Gregor Schlierenzauer v kvalifikaci předvedl jen 122 metrů, skončil až ve čtvrté desítce a pro závod má ve dvojici zkušeného Slovince Roberta Kranjece.

Kvalifikaci poznamenaly dva těžké pády. Z doskočiště byli na nosítkách odneseni Rakušan Manuel Fettner i Rus Denis Kornilov.

Kvalifikace na závod SP a závěrečný díl Turné čtyř můstků ve skoku na lyžích v Bischofshofenu (Rakousko):
1. Loitzl (Rak.) 136,1 b. (132 m)
2. Stoch (Pol.) 135,5 (136)
3. Hilde (Nor.) 133,8 (135,5)
...22. Matura 120,3 (126)
27. Hlava 117,2 (126,5)
43. Kožíšek (všichni ČR) 105,6 (121).
Dvojice pro 1. kolo:
Hlava - Stjernen (Nor.)
Matura - Ammann (Švýc.)
Kožíšek - Zografski (Bul.).

Reklama

Související témata: