Hlavní obsah

Ammann svezl skokany na závod SP do Polska letadlem

Wisla

Švýcarský skokan na lyžích Simon Ammann nabídl svým kolegům neobvyklý letecký zážitek. Čtyřnásobný olympijský vítěz, od loňského podzimu hrdý majitel pilotní licence, vzal čtyři své přátele na nadcházející závod Světového poháru v polské Wisle malým turbovrtulovým strojem.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Skokani na lyžích jsou ve vzduchu jako doma. Není divu, že řada hvězd vlastní pilotní průkaz.

Článek

"Byla to neuvěřitelná zkušenost. Vážně na mne udělalo dojem, co všechno zvládl," řekl norský skokan Tom Hilde, jenž byl jedním z Ammannových pasažérů na trase Salcburk - Wisla.

Nečekanou nabídku na let do Polska namísto únavného přesunu autem prý příliš nezvažoval. "Moc dlouho mi netrvalo, než jsem se rozhodl," přiznal třetí muž konečného pořadí Turné čtyř můstků.

Kvůli špatnému počasí ovšem nemohl Ammann stroj řídit úplně sám a musel se spokojit s rolí druhého pilota. "Sám ale přistál," prozradil Hilde.

Jednatřicetiletý Ammann, jenž se chce z můstků spouštět minimálně do olympijských her v Soči, není mezi skokany na lyžích se svou zálibou v létání osamocen. Pilotní průkazy mají například i Rakušani Thomas Morgenstern nebo Martin Koch.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články